miercuri, 2 septembrie 2009

Boala lungă, moarte sigură

Şedinţă cu toporul şi coasa pe masă la Guvern. O şedinţă amânată cu două ore, de la 13 la 15, din cauza unei întâlnuiri între patru ochi a lui Boc cu Geoană, şi care nu s-a terminat nici până acum, la 21,30. Şedinţă în care s-a stabilit, zice-se, că, de pricipiu, cele trei legi ar trebui trecute de Parlament prin asumarea răspunderii. Acum rămâne de văzut care jumătate de guvern a stabilit de principiu asta.
Tot azi s-au amplificat zvonurile că PDL ar pregăti un guvern monocolor, ceea ce mi se pare de domeniul SF. Un astfel de guvern ar trece, poate, de votul de investitură, după care ar păţi ce-a păţit Moliceanu după plecarea de la guvernare a PDL: va trebui să se căciulească la PSD pentru a-şi trece legile! Adică va cădea din lac în puţ!
Guvernarea asta a devenit o farsă sinistră, pentru că este o alianţă contra naturii. PDL este imaginea colectivă a lui Traian Băsescu. Practic, nu se poate guverna alături de pedelişti, pentru că, aşa cum am mai spus, nu-şi respectă partenerii, în care văd slugi, nu egalii lor. Asta e esenţa problemei, şi ea nu are soluţie. Nu poţi vindeca nesimţirea, aroganţa, tupeul, dispreţul. Iar PDL este un partid care s-a vrut radical şi a ajuns extremist. Şi antidemocrat, în tot ceea ce face. Or cu extremiştii este greu de convieţuit.
Ceea ce trăim acum se poate rezuma simplu: boala lungă, moarte sigură. Acum guvernarea este în faza de boală lungă. O decizie trebuie luată: ori PSD iese de la guvernare, şi-l lasă pe Băsescu de capul lui, ori se resemnează şi face tot ce-i porunceşte Băsescu lui Boc. Indiferent de decizie, coerenţa guvernării trebuie asigurată. Trei guverne pentru o ţară ca România este mult prea mult!

Un comentariu:

Desmond spunea...

"la construction désordonnée de digues à l'époque communiste a accéléré l'érosion de la côte". Nu faptul ca n-a mai bagat nimeni niste stabilopozi, sparge-valuri si alte marafeturi d-astea.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...