sâmbătă, 12 septembrie 2009

Îmbrăţişarea tandră a călăului

Unul dintre resturile PNŢ-CD, cel condus de Marian Miluţ, a avut azi Congres. Un non eveniment, dacă în cadrul "Congresului" nu s-ar fi decis susţinerea candidaturii lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale şi alianţa purecelui ţărănist cu elefantul PDL. Iar discursul lui Boc cel Mic şi Tâmp este un monument de ipocrizie şi de nesimţire: "Vă aşteptăm să reveniţi în Parlamentul României!" Zău? Păi n-a fost Cel Mai Iubit Machitor al Ţării călăul ţărăniştilor? Nu cu contribuţia esenţială a PD şi a lui Traian Băsescu ţărăniştii au ajuns o glumă politică, de care râd şi curcile? Şi acum i-a lovit tandreţea cu copita pe pedelişti şi joacă scena balconului? Îşi fac jurăminte de iubire?
Cât de joc au ajuns politica şi cei care o fac? După ce Petre Roman era alături de cei care-l invitau, prin februarie '90, pe Corneliu Coposu la o plimbare cu copârşeul, acum Boc îi face elogiul fostului lider ţărănist? Care lider este primul vinovat de starea mizerabilă a ţărăniştilor, pentru că n-a ştiut să pregătească partidul pentru guvernare, pentru că a admis în partid tot felul de ciurucuri, pentru că a făcut, în anii '90, politică folosind instrumentele din anii '30. Dar Corneliu Coposu măcar a fost demn şi vertical. Ăştia de acum sunt nişte moluşte!
Cum scriam ieri, bătălia pentru marginali abia a început. Dar, cum se vedere, are deja accente groteşti.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...