duminică, 6 septembrie 2009

Mare caracter, Monica Macovei!

Încă un jeg moral în insectarul cu politicieni de pe malul Dâmboviţei: Monica Macovei. Vă mai amintiţi de ea, sper, şi de faptul că în 2005 era, surpriză! ministrul Justiţiei din Republica Absurdă România. Şi ce spune madam acum, fără să clipească? "Daca la 1 ianuarie 2007 credeam ca justitia din Romania e pe drumul spre Europa, astazi cred ca nici nu vrea si nici nu poate sa ajunga in Europa. In Romania justitia se autoguverneaza. Dupa un Executiv ce afecta independenta justitiei, din 2005 s-a trecut in extrema cealalta...Cred ca e cazul sa se intervina. Pentru mersul justitiei cineva trebuie sa raspunda. Nu se poate ca un asemenea domeniu sa ramana in afara deciziei politice, pentru ca atunci nu se poate face nici o schimbare. Au avut puterea, am vazut cum au gestionat-o: ce au facut cu puterea este o bataie de joc fata de justitie si fata de noi ca justitiabili".
Păi, cine era ministru în 2005? Eu, sau ea? Nu ea a promovat, prin asumarea răspunderii, "reforma justiţiei", de fapt politizarea numirii procurorilor, ca să-i ofere Marelui Machitor instrumentul eliminării adversarilor politici? Cine urla ca din gură de şarpe până în 2005 că asupra justiţiei nu trebuie exercitat NICIUN control politic? Şi acum ce vrea? Practic, desfiinţarea CSM şi control politic? Nu are nicio răspundere pentru involuţia justiţiei din "Epoca de Băsescu"? Se vede treaba că nu. Amnezie cât se poate de oportună şi de lucrativă. Mare caracter, Monica Macovei!

Un comentariu:

Karakas spunea...

"Reforma Macovei" a justitiei practic a fost vendetta politica, la comanda sefilor de partid portocalii si a altor zabauci din PE. La un moment dat jumatate din DNA lucra la dosarele lui Adrian Nastase. Lupta cu coruptia a fost de fapt lupta PDL cu PSD, nimeni ne mai uitindu-se la proprii corupti. Nu poate fi nimic mai sugestiv decit bagatul capului de strut al lui Basescu in nisip cind a fost vorba de ai lui: Ridzi si Udrea.

Basescu, Macovei && comp au adus notiunea de stat de drept in derizoriu.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...