marți, 15 septembrie 2009

Nicio zi fără un jaf

România arată tot mai mult ca un sat fără câini, în care fiecare face fix ce-i tună. Avem cel mai mare număr de "şpioni" pe cap de plătitor de taxe şi impozite, şi tot ce ne oferă ei sunt ascultări ilegale ale adversarilor politici ai Iubitului Conducător şi ai Junonei sale. Nu trece zi să nu aflăm fie de un jaf, fie de isprăvile nu ştiu cărui vitezoman cretin, care lasă în urmă mormane de cadavre.
Azi nişte unii, prin Maramureş, care a devenit un pol al marii criminalităţi, cu băieţi şcoliţi în Franţa, şi bine şcoliţi, mai ales la materia asta, au atacat o maşină blindată de transport valori, furând 100.000 de lei. O bagatelă, aşa, de încălzite. Şi au folosit doar un pistol mitralieră. Urmează atacul cu arme antitanc, aşa cum îl practică maeştrii din Franţa.
Şi cum reacţionează statul? Păi Poliţia nu are elicoptere în zonă, şi aşteaptă unul de la Bucureşti, probabil. Nu are maşini de teren, nu are aparate de vedere pe timp de noapte şi termoviziune, nu are suficienţi oameni şi nici benzină. Nici chef de muncă nu mai are, după ce le-au fost tăiate salariile şi beneficiile. Corupţia este cât casa în sistem. Statul român a ajuns o ficţiune, şi Boc cel Mic şi Tâmp tocmai îl reformează, după indicăţiile Marelui Cârmaci, care are evoluţii tot mai bezmetice şi mai lipsite de logică.
Refacerea autorităţii statului şi siguranţa cetăţeanului se impun de la sine în centrul dezbaterilor pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă. Fie că vor, fie că nu vor candidaţii...

Un comentariu:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Si totusi, paradoxal, traim intr-un stat politienesc!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...