joi, 3 septembrie 2009

Socialismul cu faţă umană şi capitalistul cu faţă de porc

Mi se face greaţă ori de câte ori îl văd şi aud pe Videanu. Un jeg, care a făcut avere prin trafic de influenţă, folosindu-se de funcţiile publice, privatizând pe doi bani marmura României, făcând tot felul de coţcării când a fost primar general al Capitalei, şi care are de dat statului vreo patru milioane de euro, cheltuiţi aiurea. Şi acest imbecil, care se bate pe burtă la Monte Carlo cu tot felul de alţi "capitalişti" de doi bani, nişte gunoaie ale tranziţiei, dă lecţii în stânga şi în dreapta.
Nu sunt un fan Mircea Geoană, mi se pare un lider slab şi fără viziune, care a crezut că se poate ridica la înălţimea aşteptărilor în fruntea PSD. Mi se pare că în mandatul său a făcut mai mult rău decât bine partidului. Dar asta nu înseamnă că orice derbedeu politic poate face în capul lui şi al partidului.
Să vorbeşti, precum Bordureanu, la două decenii de la căderea comunismului, în România, ţara capitalismului sălbatic şi neruşinat, memilos şi avid de bani, despre "socialism cu faţă umană" este o mizerie. PSD nu a făcut prea mari eforturi pentru a-şi defini identitatea social-democrată, şi nici suficient, când a fost la guvernare, pentru cei săraci, pentru victimele unor porci precum Bordureanu. Şi victime, cohorte!
Îi amintesc acestui îmbogăţit fără măsură şi fără de lege că a fost şi el, până în 2005, un socialist cu faţă umană. Partidul lui era membru al Internaţionalei Socialiste, şi a făcut pe dracu'n patru să faulteze PSD, pentru a nu fi primit, la rândul lui, în IS. Acum se dă ultraliberal. De fapt, el nu are decât o singură ideologie: banul. Aşa că să mă scutească! Să-şi vadă de furtigaşurile şi şmenurile lui şi să nu mai dea lecţii. Pentru că dacă n-ar fi fost comunismul, rămânea la coada vacii, în Crevenicul Teleormanului, cum au rămas mulţi copii de ţărani în perioada interbelică, aia de-o idealizează el acum. Aşa că, ciocul mic!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ce ai domne' cu porcul, animal nobil, zau asa?

Ipochimenul se inrudeste clar cu limbricul. Precum acesta, s-a ascuns in intestinele capitalismului romanesc de doua parale si se hraneste. Se simte protejat, pus la adapost, aparat de complici si stapani. Cu putina samanta de "dovleac" de la Dabuleni (chiar si asa de subtire cum spui 'mneatale ca este! am putea scapa de limbrici. Leac din batrani!

Desmond spunea...

A fost Vindeanu socialist cum sunt eu Sasa Pana. Daca Base ar fi hotarat ca PD trebuie sa se cheme Partidul Plugarilor nu ar fi zis nici crccc, ar fi gasit el o chestie sa le monteze plugarilor marmora si travertin pe silozuri. Pe de alta parte, ce se intampla cu Die Linke in Deutschlandia e interesant.

Anonim spunea...

Sa presupunem ca am putea denumi cuvantul scarba printr-o scara valorica, atunci submultipli ar fi:
basescu
boc
videanu
udrea
si milionimea de guvern de scarba

Karakas spunea...

Corect! Niste profitori ai tranzitiei! Orice politica e buna pentru ei cind vine banu', fie de la stat, fie din afaceri dubioase.

Béranger spunea...

Mi s-a părut mie că l-am mai văzut pe undeva...

geomarz spunea...

Şi pe mine m-a deranjat verbaţia domnului...dar numai cînd am auzit sintagma "socialism cu faţă umană"...
Nu ştiu cum funcţionează mintea dumneavoastră, dar a mea face cîte un "clik" la unele cuvinte cheie, în rest doarme sau merge cu sorcova pe... numai eu ştiu unde.
Deci, privind eu prin ecran, am auzit vorba aceea. Mă uit şi pe cine-mi cade privirea ?
O faţă grasă, luminată de liniştea nefirească a sindromului de neuron solitar. Unul, sigur se găsea în craniul acela, altfel i-ar fi căzut urechile...

Anonim spunea...

Lasati-ma sa ghicesc: va pare rau ca nu mai poate candida Iliescu, este?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...