duminică, 18 octombrie 2009

Ce-ar fi fost dacă...

Ştiu, istoria nu se scrie cu "ce-ar fi fost dacă". Dar, privind la ceea ce se întâmplă sub înţeleapta conducere a lui Pulea Vodă, mă văd obligat să mă întreb: "Ce s-ar fi întâmplat dacă în locul lui Ion Iliescu ar fi fost traian băsescu, şi în locul lui Adrian Năstase ar fi fost delfinul Boculeţ între 2001 şi 2004, când s-a decis aderarea noastră la NATO şi la UE? Am fi avut până şi cea mai mică şansă de a fi acceptaţi drept membri ai Alianţei Nord Atlantice şi ai Uniunii Europene?"
Eu cred că nu. Pulea Vodă nu a fost în stare să ofere României un post decent de comisar european în 2007, atacându-l pe Varujan Vosganian, şi aşa ne-am pricopsit cu vătăfia peste copiatoare şi traducătoare, şi nu-i oferă un astfel de post nici în 2009. Vă puteţi închipui că ar fi putut negocia ceva Pulea Vodă, când toţi liderii occidentali se uită cu ...pardon de vorba rea, curul la el?
Eu, fiind în interiorul sistemului între 2001 şi 2004, ştiu ce a însemnat procesul de negociere, ştiu ce au făcut toţi liderii statului român pentru a duce România unde îi era locul: în comunitatea euro-atlantică. Cu amărăciune constat că nimeni nu le recunoaşte meritele şi nu le apreciază eforturile aşa cum merită.
Acum, deşi Barosso a cerut expres tuturor ţărilor să nominalizeze trei persoane cu experienţă şi cu recunoaştere la nivel european, România s-a pus în situaţia de Gică-contra şi a făcut o singură nominalizare, pe un post aproape imposibil de obţinut, agricultura, alegând un ilustru necunoscut în politica mare, mai mult, şi cu sex politic incert.
Aflat azi la o plimbare cu vaca pe la târgul de agricultură INDAGRA, Pulea Vodă a găsit şi un vinovat pentru refuzul Bruxellesului. Întrebat ce şanse avem cu propunerea noastră, răspunde: "sigur ca mai avem sanse, insa ni le-am redus singuri neavand un ministru de externe in aceasta perioada in care se poarta aceste discutii".
Pentru un tip care s-a prezentat mereu drept un mascul feroce, care conduce bamporul prin foc şi pară, Pulea Vodă este un laş ordinar. Niciodată el nu are nicio vină pentru eşecurile sale. Cine l-a obligat pe Boc cel Mic şi Tâmp să anunţe public nominalizarea lui Cioloş cu o zi înainte de aprobarea moţiunii de cenzură? Oranjgutanii erau interesaţi doar de efectul de imagine? Atunci să-şi asume şi ponoasele!
PS: a murit Ovidiu Muşetescu. Dumnezeu să-l odihnească! L-am cunoscut pe vremea când în sediul PDSR din Kiseleff era pustiu, te mânca lupul! Un om de mult bun-simţ, care îşi stăpânea bine dosarele. Şi care înţelegea ce presupune să fii de stânga.
Ca să vedeţi ce înseamnă jigodismul lui traian băsescu. Deşi ştia că Ovidiu Muşetescu era bolnav în fază terminală, a aprobat trimiterea lui în judecată pe nişte dosare fabricate, pentru că cele două privatizări au fost făcute prin lege, aprobată de Parlament. Pulea Vodă calcă pe cadavre, când e vorba de el şi de clanul lui de nesimţiţi şi de lacomi. Şi a făcut-o pentru ca, odată cu moartea lui Muşetescu, să se închidă şi dosarul ALRO, unde alţii şi-au lins degetele. Ce vă spun numele lui Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan? Apropo, cine a negociat în 1999 programul PSAL cu BM?

2 comentarii:

Anonim spunea...

daca romanii erau destepti romania ar fi fost o tara neutra chiar din 1990 dar asta nu se pune in cazul nostru din simplul motiv ca miorita este adevarata si ne caracterizeaza.chestia ca nu ne luau face parte din legendele si povestile din care este obisnuit sa traiasca romanul deoarece problema este invers si anume daca cineva de la noi ar fi avut curajul sa spuna ca nu ne intereseaza organizatiile lor.si cam ce-am cistigat noi intre timp?daca ar fi fost macar si praful de pe toba si tot era bine!intre timp vesticii au invatat ca romanii sint de un servilism iesit din comun si efectiv i-au lasat sa-si faca numarul cu milogeala mai ales ca la e.u. era atunci scirba austriaca de schüssel un pervers si un ordinar de ultima speta.in alta ordine de idei romanii sint discriminati la greu in respectiva tara.de asa e la civilizati iar romanul stie mai bine mersul in 4 labe.de aici si pina la pluta pe spate ne departe doar o semi-tumba.cool!
in 1997 babaciunea albright urla prin presa vestului ca romania nu poate intra in nato deoarece n-a cumparat armament american si n-a contribuit la crearea de locuri de munca in us fapt consemnat in revista news.
ultima stire de la civilizati!
die Bundesregierung und hohe Bundesbeamte mit einem anderen Impfstoff vor der Schweinegrippe geschützt werden sollen als die Bevölkerung. Der Impfstoff für hohe Staatsdiener enthält im Gegensatz zu dem Serum für die Bevölkerung nicht die umstrittenen Wirkverstärker.
http://www.n-tv.de/politik/Kritik-an-Extra-Serum-fuer-Kabinett-article552343.html
adica guvernul si alti functionari din aparatul de stat german au la dispozitie alt vaccin impotriva gripei fata de populatie si care nu contine toate otravurile si nenorocirile traditionale la civilizati. frumos nu-i asa?!

Anonim spunea...

Au murit generalul Silinescu, Antonie Iorgovan, Ovidiu Musetescu si Radu Timofte - Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!! nu stiu - dar se pare ca toti au un numitor comun .. care ar putea fi cercetat... interesant ca toti au murit foarte rapid, si cam de aceeasi boala .... oare cine urmeaza????

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...