miercuri, 21 octombrie 2009

Ce va face Pulea Vodă?

Nu-i e bine vacii cotroceniste. I-a cam pus Parlamentul pielea-n băţ. Sunt curios: ce va face acum, când Parlamentul îi va transmite în plic, oficial, cu votul parlamentarilor, numele premierului. Este un document eminamente politic. Şi uite aşa revenim la esenţa politicii şi a parlamentarismului.
O să bage textele lui hăhăite? O să o ţină ca gaia maţu' cu "majoritatea ostilă"? O să treacă peste Parlament şi în acest caz, cum sigur va trece şi peste avizul negativ privind organizarea Referendumului? Va fi el până la capăt, în dispreţul total al Constituţiei?
Cum spuneam, dacă e să murim, nu de pliciseală vom muri în ţara lui Pulea Vodă. De apoplexie, da!
Ultimul minut: Pulea Vodă participă, ostentativ, la şedinţa Consiliului Director al PDL, tot în Palatul Parlamentului, în timp ce în sala de şedinţe parlamentarii, cu excepţia oranjgutanilior, care îi pupă condurul lui băsescu, îi dau cu votul peste bot! În UNANIMITATE!

6 comentarii:

Dan Stoica spunea...

Cred ca va urma avizul consultativ negativ al Parlamentului cam cum a urmat Parlamentul avizul Curtii Constitutionale in cazul suspendarii matrozului in 2007...
Si, la urma urmei, "daca Parlamentul desemnează prim miniştri, de ce Preşedintele n-ar adopta legi?"

Iulian spunea...

Matrozul Chior a si dat raspunsul:
Nu conteaza votul din Parlament! Majoritatile parlamentare se fac si se desfac.
Sa se duca la Tribunal, sa fie alianta politica, dar chiar si asa nu conteaza, ca nu au avut alianta politica la ultimele alegeri.
Ce sa mai, premierul il dau partidului cu cel mai mare numar de parlamentari si, pana mea, in Romania fac ce vreau eu!
Eu sunt omul care decide in Romania, eu sunt unicul care conteaza!

Anonim spunea...

va agitati degeaba!!!! nu are importanta cine este presedinte sau ce partid se afla la putere pt ca vesticii comanda. prin e.u. impun ce vor ei si daca nu le place vor schimba cum vor ei. peste 90% din romania este in mina lor. o sa va puna in curind sa platiti ca va lasa sa stati acolo. chiar meritati! nici in statele vestului nu este altfel d-aia viata s-a deteriorat grav in ultimii 15 ani iar voi romanii sinteti singurii care nu vedeti d-aia cehii va numesc americanii europei. am explicat ca toti argatii vestului adica politicienii daca se dovedesc utili primesc ca recompensa posturi grase in concerne. verificabil in presa vestului pt ca s-a scris.

Karakas spunea...

Am citit un articol al lui Tismaneanu, evident despre Basescu si lupta lui cu "axis of evil" reprezentat de PSD-PNL-UDMR. Ma asteptam la mai mult de la el dpdv intelectual. Insa acuzele rapide, si modul eminamente politic in care argumenteaza, pentru a sprijini PDL si pe Basescu, il scoate din tagma analistilor. Tismaneanu e un politruc desavirsit, vindut trup si suflet lui Basescu.

Articolul incepe prin a etala un articol din Wall Street Journal, la care a participat, si care ar trebui sa fie asigurarea suprema pentru romani ca acolo sunt adevarurile eterne. Un fel de auto-legitimare pentru presupusa pozitie a sa de far mediatic inclinat spre poporul cititor din virful Turnului de la Cotroceni.

Continutul articolului nu merita comentat, insa finalul e interesant, pentru ca ridica voalul de pe fruntea lui asudata de atitea plecaciuni spre popoul prezidential. Este comparata propunerea lui Johannis cu cea a lui Ion Gheorghe Maurer de pe vremea lui Ceausescu, "un domn strain si eficient", care ar fi fost vinovat pentru numirea lui Ceausescu si dezastrul din Romania (omu' trece rapid peste anii '70 si ajunge direct la Epoca de aur). Vezi doamne, o catastrofa similara i-ar fi pascut pe romani daca Johannis ar fi devenit Prim Ministru. Un sofism ca la carte.

Apoi sigur ca e musai sa il citezi pe Patapievici cu o fraza care da fiori reci: "Devenit şef al statului, Traian Băsescu a tăiat cordonul ombilical cu un trecut al beznei morale" Brrrrrrrrrr, bre', cind chirurgul intra matol in sala de operatie mai stie el unde e ombilicu'?

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/872517/SENATUL-EVZ-Dj-vu-322254-si-miracolul-german/

Karakas spunea...

Merita amintita aici o fraza postata de el pe blogul personal, cu stima si mindire:

"Oricum l-am privi, Traian Basescu este un om politic ce se remarca prin directete, prin curajul optiunilor fatise, asumate cu probitate. Nu pretinde ca este altcineva. Nu poarta masti. Place sau nu, acesta este stilul politic al lui Traian Basescu. Un stil si un set de valori care ii vor ingadui in al doilea mandat sa infaptuiasca un deziderat al celor care cred ca Revolutia din decembrie 1989 a fost una anticomunista: intemeierea unei Noi Republici. "

http://tismaneanu.wordpress.com/2009/10/18/adevaruri-de-bun-simt-traian-basescu-versus-crin-antonescu/

Pfiu, a asudat saracu' cu atitea ploconeli. Auzi ce va face bre' Basescu in al 2-lea mandat: o "Noua Republica" plina de oameni noi si minunatzi.

Karakas spunea...

"... România este a românilor iar efortul meu, în continuare, va fi ca România să fie a românilor şi să nu înceapă din nou să fie controlată, ca în vremea lui Adrian Năstase, de grupurile de interese", a spus Băsescu.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-romania-nu-trebuie-lasata-pe-mana-aliantei-de-la-grivco-5021389/

Da Basescule, sub tine romanii au gustat din plin de Romania lor. Hai ca o duc al naibii de bine, cu mult superior decit pe vremea lui Nastase. VSOP.

Ia zi-i erau grupuri de interese bune sau rele? Da' lasind deoparte axa aia de ti-a cazut in cap, celelalte tari aliate de cine erau conduse bre? No' ia cocosheshte tu mai la vale si vezi-ti de superiorul de regiune.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...