vineri, 23 octombrie 2009

Rahat cu perje

Înţeleg că baronii PDL au fost convocaţi de urgenţă la Palatul Victoria. De ce atâta grabă? Am o bănuială: "tehnocraţii" i-au dat cu flit lui Lucian Croitoru. De fapt, să fim oneşti: cine e atât de tâmpit să-şi strice rostul, doar pentru a intra într-un guvern-fantomă, care fie este trântit în Parlament fix peste trei zile(luni se aleg apele!), fie funcţionează cam până la Crăciun. Pentru că iar să nu fim naivi: dacă viitorul preşedinte va fi tot Pulea Vodă, Croitoru zboară şi lasă locul nehaliţilor oranjgutani, dacă nu, se va construi o majoritate parlamentară care sigur va impune candidatul ei.
Şi atunci se va încerca o variantă de guvern în care grosul miniştrilor să fie dat de PDL, iar la Finanţe( şi poate la Economie) să vină cineva fie de la BNR(unde are postul securizat), fie de la vreun institut de frecat menta economică.
De altminteri, chiar nu înţeleg ce dracu a făcut Croitoru în astea şapte zile, în afară de a fute timpul de pomană. De negociat, n-a negociat. S-a întâlnit cu liderii Opoziţiei, întâlnire care, cu politeţuri, cu tot, a durat vreun sfert de ceas, şi cu PDL, şi apoi, nimic!
Pulea Vodă este pe cale s-o ia peste bot pentru a doua oară de la proştii din dotare care l-au asigurat că moţiunea nu trece, pentru c-au negociat ei pe burtă trântirea ei. De data asta proştii n-au reuşit să-i cumpere o majoritate care să-l voteze pe Croitoru.
De altminteri, până şi tembelii de la FMI s-au convins că în România totul este relativ, că nu există reguli. Aşa că-şi trimit ciracii încoace, să vadă ce şi cum cu economia. Le spunem noi: oglinda încă se abureşte. Cu greu, dar se abureşte...
Vom avea, mai mult ca sigur, un guvern format din baronii portocalii, printre care se vor afla şi vreo doi "tehnocraţi". Adică, un rahat cu perje...
PS: un bou de la PDL, pe Antena 3, a indicat soluţia ieşirii din criză, aşa cum a înţeles-o el de la Geniul Crâşmelor: reducerea numărului de parlamentari. Păi, am cacarisit-O! Că dacă asta e soluţia, ieşim din criză peste patru ani! Care puteţi, fugiţi! Cu cât mai departe de România, cu atât mai bine!

Un comentariu:

Lilick Auftakt spunea...

Te pomenesti ca multi inteleg ca, daca trece referendumul, gata: Basescu da afara 171 parlamentari! Haha!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...