joi, 22 octombrie 2009

Să analizăm nimicul

Vizita lui Joe Biden în România nu înseamnă mare lucru. E un soi de premiu de consolare pentru nişte aliaţi băşicaţi, care au fost lăsaţi cu chiloţii în vine, după ce SUA au decis să anuleze un angajament mai vechi, acela de a instala elemente ale scutului anti-rachetă în Europa de Est. Ce nu prea ştiu "analiştii" noştri e că vicepreşedintele american nu este al doilea om în stat, acesta fiind Secretarul de Stat, în cazul nostru scorpia de madam Clinton. De altfel, până nu dă colţul preşedintele, Doamne fereşte, vicepreşedintele SUA este un soi de spanac decorativ. Trimis să pună balsam pe rană unor aliaţi nesemnificativi din prin cine ştie ce colţ mizerabil al Imperiului.
Şi atunci, ce ar fi de comentat în nişte declaraţii de complezenţă? Care nu spun nimic nou. Se bate apa în piuă cu tot felul de conducte mirobolante, despre care toţi ştiu că nu se pot face dacă nu vor ruşii, despre un parteneriat strategic care este ridicol, pentru că nu e nici parteneriat, nici strategie, despre cât de mare semn de democraţie este dementa noastră bălăcăreală politică şi despre alte nimicuri.
Nici chestia aia cu scutul antirachetă nu-i vreo pleaşcă pentru noi. Cel mult putem oferi un port de refugiu şi de aprovizionare pentru distrugătoarele din clasa Aegis, care au un soi de "Patriot" ambarcat, ce poate detecta şi eventual doborâ rachete cu rază scurtă de acţiune.
Dacă ne futea grija de siguranţa noastră, poate ne dădea prin minte să sprijinim eforturile Administraţiei Obama de a relansa procesul de dezarmare nucleară şi de reducere a vectorilor de ducere la ţintă. Sau pe acelea de normalizare a relaţiilor cu Rusia. Sau de aducere la gânduri mai bune a Iranului şi de punere sub control a programului său de îmbogăţire a uraniului. Sau despre Orientul Mijlociu. dar aşa e când ai un neica-nimeni ministru de externe.
Dar ce-i mai grav este că nu s-a vorbit, cel puţin public, nimic despre ridicarea vizelor. Care subiect anulează vorbăria despre "bunele relaţii româno-americane".
Bun, una peste alta, nimicul nu poate fi analizat. Să trecem la ceva mai serios.

9 comentarii:

Karakas spunea...

Uite ce peroreaza Mr. President azi

"Vicepreşedintele Biden va ţine la Bucureşti discursul care vizează politica faţă de regiune. Este extrem de important şi poate, cu ocazia asta, cei care vorbesc de izolarea României înţeleg că se bălăcesc într-o minciună continuă. După ce eşti o ţară care a organizat summit-ul NATO, anul trecut, eşti o ţară care a fost frecventată de cei mai înalţi demnitari ai lumii în timpul mandatului meu, am vizitat cei mai înalţi demnitari ai lumii în timpul mandatului meu, să faci un astfel de subiect este o copilărie şi se încadrează în procesul de denigrare a şefului statului român", a declarat Traian Băsescu.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-poate-cu-vizita-lui-biden-cei-ce-vorbesc-de-izolare-inteleg-ca-se-balacesc-in-minciuna-5022913/

Pai hai sa-l denigrez un pic si sa ii spun ca are niste gindaci pe creier. Zice ca a vizitat a "cei mai înalţi demnitari ai lumii în timpul mandatului meu". Ia zii bade pe nume, care-s aia? L-ai vizitat pe Obama, pe Medvedev sau Putin, pe Merkel, pe Harper? Poate ai fost la o reuniune internationala unde ai dat mina cu ei, da care din demniatarii astia "cei mai inalti" te-a invitat pe tine, personal, ca Presedinte al Romaniei, in vizita de stat la el acasa?

Man, mare mincinos! Romania e condusa de un tiran mincinos, asta e!

Se vede ca-l roade pizma.

Anonim spunea...

tot ce afirmi aici ca ar fi putut face romania ar fi fost posibil daca ar fi devenit o tara neutra. era rau sa oferim sedii organizatiilor mondiale si sa activam pt pacea mondiala sau in scopul rezolvarii altor probleme de care nu duce lipsa omenirea? principala piedica este ca romanul are mari dificultati sa stea drept pe picioarele lui si confunda servilismul cu abilitatea. ce ne-a adus nato? implicarea in conflicte care nu ne privesc si care nu au de-a face cu spiritul pasnic al romanilor.
despre e.u. uite aici un singur exemplu ca sa vezi ca afirmatia mea privitoare la incadrarea romaniei in capitalismul periferic este reala asa cum se intimpla si in cazul consecintelor:
"Capitalul străin a dictat, prin Comisia Europeană de la Bruxelles, că majorarea capitalului CEC, cu 200 milioane de euro, de către Guvernul României, este ajutor de stat, incompatibil cu cerinţele economiei de piaţă, astfel că singura bancă românească, CEC, rămîne subcapitalizată, neputînd astfel să concureze cu agresivitatea băncilor cu capital străin din România. Acest abuz grosolan al Comisiei Europene arată foarte limpede că România nu-şi poate apăra interesele aşa cum au făcut majoritatea ţărilor lumii (SUA, Japonia, China, Germania, Anglia, Rusia, Canada, Franţa, Italia, Olanda etc.), care au pompat sute de miliarde de euro şi dolari în propriile bănci."
romanul nu are dreptul sa se mire de nenrocirile actuale deoarece informatiile au existat iar cititul n-a fost interzis. cine traieste din vise si isi inchipuie ca ele reprezinta realitatea va avea de suferit.este f simplu!
in cazul vicelui american nu mai este valabila traditia cu decorul de 9 ani.

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=21MlrowJqqc&feature=related

Henry Nitzsche on the Lissabon Treaty w. Subtitl

sedinta in parlamentul german despre lissabon treaty

vezi aici adevarul spus clar si precis stiut de toata lumea normala.

Anonim spunea...

popualatia vestului nu are nici o treaba cu organizatia elitista si distructiva e.u. elita s-a ferit sa lase lumea sa voteze iar acolo unde au gresit lasindu-i a fost respins totul. acum la moda este sa-i pui sa voteze pina iese ce vrea elita desigur pt ca a 2-a oara vor numara voturile ca sa iasa rezultatul dorit. am vazut ca esti cu Woodstock. te-ai mai uitat sa vezi pink floyd cu the wall?

este in germana de data asta insa poate de descurci intr-un fel ca sa intelegi.

http://www.youtube.com/watch?v=Jh3FpEMUgSE&NR=1&feature=fvwp

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=m5g8CA5ltR8&feature=channel

si o completare muzicala

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=5vRR-ZjJqnw&feature=related

http://de.wikipedia.org/wiki/Rudi_Dutschke

primul link este un interviu de la sfirsitul anilor 60 retransmis pe phoenix nu cu mult timp in urma cu Rudi_Dutschke fostul sef al studentilor din rfg. pot fi urmarite mai multe discutii din care se va vedea in primul rind faptul ca oamenii sint mult mai civilizati si inteligenti decit cei de astazi. am postat linkul numai pt una de unde se poate porni. pe wikipedia exista data despre dutsche insa numai cele din germana sint complete si corecte pe cind in engleza sint evitate lucruri importante. in franceza este ceva mai mult.

Karakas spunea...

Biden in Romania: "Now, he said, Romania and its neighbors must help countries like Armenia and Azerbaijan to develop their own democracies. “You delivered on the promise of your revolution. You are now in a position to help others do the same.”

http://www.nytimes.com/2009/10/23/world/europe/23biden.html

Ahh, acelasi bullshil cu exportul de democratie si libertate. Asta le ziceau si la unguri mai demult cind se refereau la Romania. Pai daca Romania e model de urmat pentru Armenia si Azerbaidjan, vai de popoarele alea! Biden nu e oare la curent ca democratia e atacata in Romania, si ca se incearca instaurarea unui model prezidential, dar nu unul ca in SUA, ci ala din capul unui tiran?

Anonim spunea...

karas n-ai inteles! romania este un exemplu din punctul lor de vedere. cind s-a luat estul romania a devenit teren de proba pt ei. inainte in europa rolul asta il avea olanda de exemplu. la voi este viitorul care urmeaza sa fie introdus la ceilalti. multe nu vedeti voi insa nu inteleg de ce? nu mai priviti asa de ingust problemele!!!!! avantajul bosilor este ca privesc problemele de sus pe cind voi nu vreti sa va uitati decit la nivelul gleznelor.

Karakas spunea...

Bre anonime, io nu stiu ce citesti si ce intelegi tu din ce scriu. Am spus clar ca asta spuneau americanii ungurilor pe vremea cind Romania nu era in NATO si UE. Deci exact ce ma clantani tu de Olanda. Sa exporte democratie in Est. Si nu mai da bre cu presupusu pe unde imi traiesc eu veacu' si unde am gleznele...ca nu m-am luat de picioarele tale ...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...