miercuri, 28 octombrie 2009

"Soluţia imorală" pe stil nou

Comicăria de ieri, de la GDS, care, în paranteză fie spus, e un cadavru profitabil, care mai mişcă din când în când, să vină stipendia, dezvăluie încremenirea în proiect a lui Pulea Vodă. El e adeptul "soluţiilor imorale". Pentru că, nu-i aşa, rimează la fix cu statutul lui de luptător împotriva "sistemului ticăloşit".
Sigur, în timp conceptul de "soluţie imorală" a suferit oarece schimbări. De formă, nu de fond. Acum se numeşte "partea cea mai bună a părţii rele", adică a majorităţii parlamentare PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Cum poţi tu da lecţii tuturor, cum te poţi prezenta drept cavalerul fără pată şi prihană, când încurajezi trădarea, când negi valori morale şi politice fundamentale?
Şi mai mişto în circul de la GDS a fost poziţia câtorva intelectuali pupincurişti. Andrei Cornea, al cărui tată are un trecut de dogmatic stalinist de "invidiat", îl întreba pe Pulea Vodă dacă PSD nu poate fi făcut să plătească un preţ mai mare pentru ieşirea de la guvernare. Ce preţ? Să fie arestaţi liderii PSD? Să fie desfiinţat partidul? Ce înseamnă democraţia pentru cretinul ăsta? Care, deşi evreu, are un demers fascist?
Fentele "intelectuale" ale lui Liicheanu produc cea mai mare scârbă. Acum se dă iar "reper moral" şi se face că-i freacă ridichea lui Pulea Vodă. Citez din "Gândul" :"Singurul care l-a pus în dificultate pe şeful statului a fost Gabriel Liiceanu, care a mărturisit că, în acest moment, nu mai are încredere în niciun om politic, că actuala clasa politică stă cu faţa la cetăţean doar două-trei săptămâni, la alegeri, după care "îi întoarce fundul", şi i-a spus preşedintelui că proiectul său politic a căzut într-o mlaştină pentru că şeful statului a intrat "vrând-nevrând" pe terenul mlăştinos al jocurilor politice. Băsescu n-a vrut să intre în polemică cu un intelectual care l-ar "înfrânge oricând" şi a preluat metafora mlaştinii: "Nu poţi fi om politic dacă nu te uzi pe picioare. Intri în mlaştină şi până la gură. Te speli - e noroi, nu-ţi intră în suflet!"
Vai, vai, vai! Deşi el e în mlaştină până în gât, a rămas pur şi neîntinat. El e SuperBăse! Cine mai e ca el? El împarte lumea în buni şi răi, are ac de cojocul "trădătorilor" naţiunii, nu face compromisuri netransparente, nu reprezintă niciun cerc de interese economice. Ce mai, o minune de preşedinte! Cum să nu alegi aşa o podoabă?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...