sâmbătă, 17 octombrie 2009

Un iepure dogmatic

L-am văzut pe Lucian Croitoru vorbind din Centrul de Presă de la Guvern. Aveam în faţa ochilor un iepure speriat, surprins noaprea în lumina farurilor de braconieri. Discursul a fost penibil. Îmi pare rău, omul nostru este plictisitor de moarte! Şi repetă ca un papagal că el are o singură misiune: îndeplinirea condiţionalităţilor cu FMI, BM şi CE. Dacă puţina mea gramatică nu-mi joacă feste, parcă nu există plural pentru condiţionalitate, pentru condiţie, da.
Trecem peste. Dacă i s-a întâmplat să ia contact cu realitatea ultimului an, poate nenea ăsta a aflat că aplicăm la sânge "condiţionalităţile" FMI. Şi ne merge din rău în mai rău. Pentru că reţetele lor sunt făcute de "specialişti" precum musiu Croitoru. E economia pe hârtie, care nu ţine cont de nimeni şi de nimic. Pulea Vodă îl vede pe ăsta premier pe trei ani? E diliu de-a binelea!
Vreau să ştiu şi eu cum vede individul relansarea economiei. Sper că nu preia teoria lui Pulea Vodă, aia cu aşteptatul până ies alţii din ea, ca să ne tragă şi pe noi după ei. Doar dacă nu e el inventatorul teoriei, că atunci chiar am cacarisit-o!(Ce vreţi, sunt fan Paleologu! E singurul care o să-mi lipsească din guvernul Boc. Măcar avea umor şi vorbea pe şleau!)
Tare mă tem că nu de la oameni precum Croitoru vor veni soluţiile pentru economia României. Gândirea lor este profund viciată de dogmele FMI. O organizaţie care este noul Komintern, cel care vroia să răspândească revoluţia bolşevică peste tot în lume. Ăştia vor să răspândească revoluţia neoconservatoare, care, deşi eşuată în SUA, este impusă ţărilor dintr-un soi de nouă Lume a Treia.

3 comentarii:

Lulutza spunea...

Guvernul Boc II este in continuare stapin pe... piine si cutit, la centru si in teritoriu. Anostul fara vreo sclipire de inteligenta si/sau demnitate este doar o tinta falsa, dupa care alergam degeaba. Biata dublura eterna, o holograma...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Contabilul se exprima infiorator. N-are nicio legatura cu economia reala, cu viata reala. Tipul a fost sugativa la bani publici si n-a creat in viata lui un loc de munca. Un altfel de Stolojan.Brrr...

Anonim spunea...

http://www.3sat.de/dynamic/sitegen/bin/sitegen.php?tab=2&source=/specials/137798/index.html

pe sat 3 a fost o zi in care s-au transmis pe timp de aprox 18 ore o suma a nenorocirilor provocate de neandertalii economici ai vestului. imi pare rau ca nu cunosti germana!! franceza nu prea foloseste pt ca sint latini si se ratacesc pe tot felul de poteci. ai nevoie de timp ca sa ajungi cu ei acolo unde trebuie. acum era cazul sa vezi ce-a fost kremlinul de fapt. tot acum se poate intelege si cine a fost nea nicu: o marioneta a vestului asa cum au fost sint si vor fi multi. privitor la impunerea sistemului american altora ca in fond despre asta vorbim in anii 40 truman a spus tare pt toata lumea: sistemul american nu poate functiona decit daca va fi extins la nivel global. plecind de aici vei intelege de ce trebuie sa salvam noi dolarul. de ce crezi ca insistau ei pt europa unita si o singura moneda? ca sa ne fie noua bine cumva?! iti mai aduci aminte cum i-au convins pe europeni sa treaca la treaba si sa faca euro? in pricipal i-au pacalit si atunci pe prostii de serviciu adica pe nemti care nu sint in stare sa invete nimic din istorie. cind ma gindesc la schimburile de actiuni de pe vremea lui clinton mor de ris!!!! nea servitorul actual nu va fi ales pt ca nu-l vrea vestul. intre timp au altul "mai bun" . avansam cu totii nu-i asa?!

am vazut articolul despre criza pe care l-ai scris. tin sa-ti spun ca acesta este doar preludiul. in max 3 ani cred ca este totul pe butuci.in clipa in care socializezi pierderile si privatizezi cistigurile moartea este pe aproape.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...