sâmbătă, 24 octombrie 2009

Un partid eşuat

PDL este un partid eşuat. Deşi există, guvernează, cu Boc în frunte, este un partid eşuat. Pentru că nu are Dumnezeu(prin Dumnezeu înţelegând, în cazul de faţă, o ideologie şi un proiect politic), ci doar un cur, pe care îl pupă cu o abnegaţie demnă de o cauză mai bună. Curul lui Pulea Vodă ţine loc şi de ideologie, şi de proiect politic, şi de identitate. El e Alfa şi Omega!
Sigur, într-un astfel de partid totul se reduce la distanţa faţă de cur. Pentru a fi mai aproape de cur, pentru că distanţa determină ierarhia şi pricvilegiile, trebuie să prestezi, să dai dovadă de devotament faţă de cauză. Şi lupta pentru păstrarea locului în ierarhie este una dintre cele mai aspre. Trebuie să aduci zilnic dovezi de fidelitate. Altminteri nici nu ştii când îţi ia locul un alt pupincurist!
Dacă în cazul Fecioarei din Pleşcoi ascensiunea în partid este pe deplin explicabilă şi explicată, în ceea ce-o priveşte pe Roberta Anastase mi-e greu să găsesc un motiv plauzibil. Este proastă făcută grămadă! Şi capră râioasă, mereu cu coada pe sus!
Azi, ca să demonstreze fidelitatea faţă de cauză, şi să-i plătească o poliţă lui Mircea Geoană, Miss Prostia(vouă vă vine să credeţi că asta e Preşedinta Camerei Deputaţilor?!) comite un lucru abject, care o descalifică.
"Domnul Geoană a venit la Ploieşti şi am înţeles că a vorbit despre droguri. Probabil nu s-a documentat foarte bine despre organizaţia PSD Prahova, aşa încât a vorbit oarecum de funie în casa spânzuratului. De altfel, dacă îi urmăreaţi discursul, deja câtorva din spatele lui, din sală, li se făcuse poftă. Dar probabil că aşa se explică declaraţia euforică pe care a făcut-o domnul Geoană acolo, spunând că dânsul va ieşi, că e pe primul loc. Probabil că a trecut pe la sediu pe la PSD înainte şi atmosfera i-a determinat o astfel de declaraţie". Contactata azi de Inpolitics, sefa deputatilor si-a detaliat declaratiile, in mod spectaculos: "Campania la PSD Prahova se face cu niste copii care sunt consumatori cel putin de droguri usoare. Dumneavoastra nu stiti ce e acolo... Ce au facut la alegerile locale... Consuma droguri si devin violenti, fac scandaluri, au anuturaje cu infractori. Sunt impreuna cu baiatul presedintelui PSD al Consiliului Judetean, Mircea Cosma. Datorita lui, politia nu a luat atitudine."
Dacă Geoană îşi face campanie cu drogaţi, şi Pulea Vodă îşi face campanie cu nişte târfe de doi bani. Ştiţi cum e: ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!
Nu înţeleg de ce, dar PDL se comportă ca şi când după alegerile astea n-ar mai exista viaţă politică. Nu-şi lasă loc de bună ziua, se izolează, se poartă mizerabil cu toată lumea. Oranjgutanii spun, dar mai ales fac, lucruri peste care nimeni nu ar putea trece, dacă are un dram de demnitate. Comportamentul lor este unul totalitar. Ceea ce este un nonsens în democraţie. Nu trebuie alt argument în favoarea tezei că PDL este un partid eşuat, mai mult, un pericol pentru democraţie.

5 comentarii:

parvan spunea...

Sunt pe "Totul sau nimic". Asa se intampla cand intuiesti ratarea dar nu vrei sa o accepti.

Anonim spunea...

un pretext ca sa ne mai demonstrezi inca o data, daca ar mai fi fost nevoie, ca matale esti din generatia golanilor crescuti de ceausescu

avanti Savoia :lol:

viviana

Iulian spunea...

PDL seamana tot mai mult cu NSDAP.
Nu stiu daca e un "partid esuat", pentru ca un astfel de partid nu isi propune sa schimbe lumea in bine dupa o anumita viziune valorica.
Ideologia sa nu e decat o spoiala de ce aduce voturi la momentul respectiv.

Un astfel de partid urmareste doar puterea totala, avand in frunte Liderul, Conducatorul. Personaj charismatic, de unde izovaraste totul - Ordinea, Legile, Binele.
In spatele lui, o suita de lideri mediocri intelectual, cleptocrati, fiecare urandu-se unul pe altul si facnd aliante unii impotriva altora.
Dupa ce cuceresc puterea "legal", prin alegeri, fara lovituri de stat, elimina toti adversarii si se cred eterni la putere.

Bine ca exista un astfel de blog unde inca se mai pot discuta deschis toate acestea!

Karakas spunea...

Ce poti sa spui de un partid care sprijina un schizofrenic ce arunca Romania intr-o gaura neagra? Pont: landofchoice.

Anonim spunea...

intern nu se decide nimic absolut! poate va veni si ziua in care veti intelege si asta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...