vineri, 16 octombrie 2009

Visând la investire

De fapt, ce negociază Lucian Croitoru? O majoritate parlamentară? Un program de guvernare? Un guvern, în sensul unei echipe guvernamentale? Mie nu mi-e clar ce vrea. De fapt, cred că habar nu are de unde să înceapă. Pentru că se află între ciocan şi nicovală.
Viteza cu care şi l-a asumat PDL îl face inacceptabil pentru PSD, PNL şi, culmea, chiar şi UDMR. Cum spuneam, este nevoie de un pacificator. Evident, Pulea Vodă s-a scos singur din ecuaţie. Nici oranjgutanii lui: Blaga, Videanu, Fecioara din Pleşcoi, care aveau ceva contacte în PSD, nu mai au canalele de comunicare deschise. Lupta este pe viaţă şi pe moarte. INSOMARUL îl dă câştigător pe Geoană în turul doi! Ghici de ce creşte în sondaje!
Doi, omul nostru vrea guvern politic. De ce? Simplu: pentru că persoanele care trebuie să ocupe posturile-cheie din Guvern, cele care trebuie să-i asigure victoria în alegeri, sunt politicieni. Portocalii, evident!
De fapt, a eşuat înainte de a începe. Nu poţi să spui da unei propuneri de acest gen, când ştii că ai să fii călcat în picioare de o turmă de elefanţi! Aţi văzut ce repede a degajat dragă Stolo, când s-a prins că are doi stăpâni: pe băsescu şi pe Geoană.
Onest din partea lui Croitoru ar fi să depună mandatul, să nu-şi mai prelungească agonia. Dacă n-o face, înseamnă că are deja guvernul, primit în plic de la Cotroceni, cu asigurarea că de data asta PDL va folosi toate mijloacele din dotare pentru a-i construi o majoritate, care să-i dea votul de investitură. Şi atunci n-are ce dracu negocia. De asta şi-a şi instalat biroul în Palatul Victoria: să arate că este ca şi prim ministru, că totul va fi o formalitate, fie că negociază, fie că nu.
PS: eu, unul, nu cred o iotă din ceea ce spun gurile rele despre domnul Croitoru, că ar fi ofiţer sub acoperire. Frăţia securistă s-a dizolvat, nu-i aşa, Măria Ta?

8 comentarii:

gabicretu spunea...

Stimate si stimabile,
Pot sa te trec in blogroll!? Prea semanam in multe puncte. M-as simti mai putin singura in lume(a blogărilor)

Anonim spunea...

PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT ACUM SAU ULTERIOR, CA EFECT A CEEA CE SE/S-AR PETRECE ACUM
(precizari constitutionale)

Conform art.89 (3) din Constitutia Romaniei PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT IN ULTIMELE 6 LUNI DE MANDAT ALE PRESEDINTELUI ROMANIEI.

Dispozitia este IMPERATIVA!
Pe cale de consecinta, NU SE APLICA (in ultimele sase luni de mandat prezidential- perioada in care ne aflam) DISPOZITIILE VALABILE IN ALTE SITUATII.

PARLAMENTUL NU POATE FI DIZOLVAT NICI DUPA ALEGERI in conditiile in care, in ultimele sase luni de mandat prezidential ar cadea la vot, succesiv mai mult de doua Cabinete (sau, mai exact, NU AR PUTEA FI DIZOLVAT din acest motiv).

MOTIVATIA ESTE ELEMENTARA :dispozitiile legate de dizolvarea Parlamentului SUNT IMPERATIVE, FORMULATE SEPARAT, DIFERENTIAT (si se aplica separat si diferentiat) PENTRU PERIOADE DEFINITE DISTINCT.
Ambele tipuri de dispozitii sunt IMPERATIVE.
Asta insemna ca este se aplica IMPERATIV (deci, nicidecum altfel si nicidecum cu “interpretari”) STRICT IN PERIOADELE SI SITUATIILE MENTIONATE CLAR IN CONSTITUTIE.

Altfel spus:
1. Pentru TOATE perioadele anterioare ultimelor sase luni ale unui mandat prezidential, Parlamentul POATE FI dizolvat daca IN ACELE PERIOADE (anterioare ultimelor sase luni de mandat prezidential) cad la vot, succesiv, doua propuneri de Cabinet;
2. In ultimele sase luni de mandat ale prezedintelui (oricarui presedinte!) al Romaniei, Parlamentul NU poate fi dozolvat (indiferent de situatie).

Ca atare, daca acum (in ultimele sase luni de mandat prezidential) cad la vot “n” propuneri de Cabinet, Parlamentul NU poate fi dizolvat.

Parlamentul NU se poate fi dizolvat DUPA alegerile prezidentiale CA EFECT AL CADERII LA VOT A MAI MULT DE 2 CABINETE, IN PERIOADA ULTIMNELOR SASE LUNI DE MANDAT PREZIDENTIAL.

Parlamentul POATE FI DIZOLVAT DACA, DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE, CAD LA VOT, SUCCESIV, DOUA PROPUNERI DE CABINET (deci, propuneri care ar aparea si s-ar supune la vot DUPA alegerile prezidentiale).

Constantin Gheorghe spunea...

Dacă vă face plăcere, cu plăcere!

Unknown spunea...

@Multam! Remarcat rezerva, neluat in seama...

Constantin Gheorghe spunea...

Absolut nicio rezervă. Doar că ăsta este un blog mai ursuz...

Lilick Auftakt spunea...

Eu nu l-am mai vazut azi deloc pe Croitoru. Chiar am crezut ca a disparut.

Desmond spunea...

Nici base nu l-a "desemnat" in convingerea ca o sa-si formeze o majoritate. Dimpotriva.

Desmond spunea...

Apropo de fratia epoletilor de pe maieu. Prin 98 in plin razboi CDR-PD, cand au inceput s-apara dosarele de secu ba ale unugurului de la sanatate, ba al lui Vasile Lupu, tov. basescu a zis ceva de genul "acum apar dosarele celor care nu mai sunt utili serviciilor". El se considera util. A avut dreptate, din punctul lui de vedere.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...