duminică, 22 noiembrie 2009

Amestecate

  • Nebunia asta cu "fraudarea" mi-a mâncat nervii! Şi chiar nu înţeleg miza. Am învăţat, din experienţă, că metoda similitudinilor nu are relevanţă în cazul de faţă. În 2004 tema "fraudării" era singura carte pe care o putea juca Pulea Vodă, care nu avea cum fi identificat cu liderul şi cu programul ADA, de vreme ce l-a înlocuit pe dragă Stolo. Fraudarea a venit DUPĂ un moment pregătitor extrem de tare, cu lacrimi în direct: acela al ticăloşilor care l-au şantajat pe Stolo, l-au îmbolnăvit la cutiuţă şi i-au pus viaţa în pericol. Dacă pesediştii au făcut ticăloşia aia, de ce nu ar fi şi fraudat alegerile?
  • Acum acuza este ridicolă, chiar dacă persistă nedumeririle în legătură cu secţiile de votare speciale. Aici am două observaţii. Prima îi priveşte pe cei care locuiesc şi lucrează în Bucureşti, sau în alte localităţi, dar au domiciliul în alte localităţi . Cred că lor ar trebui să li se permită să voteze în secţiile obişnuite, în care votează cei din zona în care locuiesc. Ar fi suficientă o simplă cerere de înregistrare ca votant acolo. Aşa se poate verifica foarte uşor votul dublu. A doua priveşte situaţia din această zi. Vreau să ştiu, secţie cu secţie specială, cine şi cu cât a câştigat. Şi dacă apar diferenţe mai mari de 3% faţă de scorul obţinut de candidat la nivel naţional, diferenţa de voturi în plus să se scadă din scorul general. Băieţii să ştie că au cheltuit banii degeaba, că voturile cumpărate sunt inutile!
  • După cum arată lucrurile, băsescu şi Geoană se îndreaptă spre turul doi. Nu sunt foarte convins că va conta de pe ce poziţie se va întra în turul doi, vezi păţania lui Adrian Năstase în 2004. Important este ce va face electoratul lui Crin Antonescu, mai ales acea parte care depăşeşte scorul partidului. Va mai veni la vot, de ce, pentru cine va vota, de ce?
  • Va fi foarte important mesajul lui Crin Antonescu. Va rămâne pe o poziţie net anti-băsescu, sau va spune că el nu poate alege între doi "ticăloşi", şi va face pe mortul în păpuşoi? Dacă va face pe mortul, avantajat va fi băsescu, şi aşa poate duce PNL, în cazul victoriei lui băsescu, spre guvernare. Dacă va da explicit sprijin lui băsescu, PNL poate spera chiar la postul de premier pentru Iohannes.
  • Contează mult, mai ales pentru Geoană, scorurile celorlalţi: Oprescu, Vadim şi Jiji. Par puţine voturi, dar nu este chiar aşa.
  • Sunt foarte interesant ce schimbări va face Geoană pentru turul doi. băsescu o va ţine langa cu mogulii, cu reforma statului(mai ales dacă-i iese Referendumul!), cu sistemul ticăloşit. Geoană va fi obligat să facă o deschidere spre dreapta. Pe de altă parte, realitatea economică cere măsuri dure, printre care creşterea taxelor şi impozitelor. Va avea curajul să spună lucrurilor pe nume? Şi mai ales, va reuşi să convingă că băsescu minte când spune că nu va mări TVA şi cota unică?
  • Cred că FMI ar trebui să dea un semn că aceste măsuri sunt obligatorii, şi că promisiunile de păstrare sau de reducere ale taxelor şi impozitelor sunt mincinoase şi iresponsabile.
  • Din punctul meu de vedere bătălia în turul doi se va da pe teritoriul economic. Nu schimbări constituţionale, nu parlamente uni sau bicamerale, nu alte aiureli. Fără relansarea economiei, criza socială se va transforma în violenţă socială, iar criza datoriilor se va invita şi ea la masa politicului.
  • N-am scris nimic despre "sondajele" scăpate pe surse. A fost o încercare de a mobiliza o parte a electoratului, ăla de are acces la Internet şi este şi fanatizat într-o parte şi alta. Mai e o oră şi aflăm ce şi cum...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...