duminică, 29 noiembrie 2009

Chestiuni de limbă

Un oranjgutan mă înjura ca la uşa cortului, acum vreo trei ore, pentru...limbajul meu! Nu-i răspundeam, dacă idolul său, Pulea Vodă, nu se dezlănţuia, furios că Geoană nu s-a prezentat la ordin, astă seară, la o "dezbatere". Să vedem, al cui vocabular este mai scandalos: al meu, un oarecare pe planeta Pământ, sau al Preşedintelui României?
Pentru a respecta adevărul "istoric", balul l-a deschis un gunoier, Cezar Preda, care l-a făcut laş şi fătălău pe Geoană. Cadrul general al dezbaterii fiind fixat, să vedem bagajul de cunoştinţe şi competenţele lingvistice ale Preşedintelui României: "ticălos", "să le rupem dinţii rechinilor"(rechinii fiind OAMENI, iar spusele lui un îndemn la violenţă fizică), "marionetă", manechin", cu referire la Preşedintele Senatului, şi asta e doar ce-au putut relata jurnaliştii. Ce-o fi la gura lui în privat, vă puteţi imagina!

3 comentarii:

Matilda spunea...

Săptămîna viitoare va fi de groază ! Îi cred în stare de orice, chiar de violenţe fizice. Le fuge pămîntul de sub picioare şi ei simt asta. Ceea ce-i face mai mitocani, mai periculoşi, mai javre, şi îşi arată adevărata faţă !

Dan Stoica spunea...

Domnule Gheorghe, nici o tabara nu are monopolul. Ce ziceti de acest pasaj: "Rămâne cum am stabilit: vă călcăm în picioare. Vă rupem în bucăţi şi vă dăm la câini. Revanşa căţeilor străzii pe care i-a masacrat Băsescu. Un psihopat. Singura lui şansă de a scăpa de puşcărie va fi să-şi scoată certificat de bolnav psihic. Şi va ajunge într-un stabiliment pe măsură. Oricum îşi va pierde libertatea de care şi-a bătut joc." Nu ai zice ca a fost ziarista (chiar asa, o fi fost), cred ca o cunoasteti, Roxana Iordache (http://roxanaiordache.wordpress.com/2009/11/29/nu-i-dam-voie-lui-blaga-sa-ne-pupe-n-cur/). Daca asta nu este instigare la violenta nu stiu ce ar putea fi! Si nefericita asta ma ameninta cu puscaria fiindca i-am relatat ce am auzit: Ciuvica, in emisiunea lui Gadea, isi oferea serviciile si "competentele" marilor familii de afaceri din Romania (chiar asa a formulat). O fi apropierea menopauzei?

Constantin Gheorghe spunea...

Dan, fiecare răspunde pentru ceea ce face, ce spune şi cum spune. Dar există o deosebine: şi eu, şi doamna cu pricina(n-o citesc, nu mă interesează) suntem nişte neica-nimeni în spaţiul public; vor fi fiind ceva năuci care, din motive necunoscute(acum vorbesc despre mine) ne citesc. traian băsescu este Preşedintele României. Alt statut, alte obligaţii, alte aşteptări. Alte responsabilităţi.
Într-o perioadă de radicalizare a poziţiilor, se mai sare peste cal. Nu e o justificare, este o constatare. Dar Preşedintele României ESTE OBLIGAT să nu sară peste cal. În rest, să votaţi bine!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...