marți, 24 noiembrie 2009

Demonizarea, o formă de intoleranţă

Sincer să fiu, nu-mi plac nici CTP, nici Dan Tapalabă. Ca jurnalişti, scriu bine, au idei, nu asta e problema. Dar scrisul lor e pe calapodul "simţ enorm şi văd monstruos". Calapod care a născut, la rândul lui, o monstruozitate: demonizarea persoanelor publice, indiferent de faptul că sunt sau nu în sfera politicului.
Uite aşa rând pe rând Ion Iliescu, Adrian Năstase, Nicolae Văcăroiu, Hrebenciuc, CVT, baronii locali, gen Mazăre, Oprişan, oameni de afacei, precum Patriciu, Voiculescu, Vântu, au ajuns simboluri ale răului absolut, oameni care trebuie excluşi din viaţa publică. Şi oricine are contacte sau cooperează cu ei este demascat ca duşman al poporului. Demonizarea este şi un produs al urii, ceea ce, mai devreme sau mai târziu, atrage după ea violenţa.
Demonizarea a fost şi este sportul preferat al jurnaliştilor, inclusiv al celor doi numiţi mai sus. Doar că demonizarea i-a ajuns din urmă şi pe jurnalişti. Azi CTP şi-o ia în bot de la Tapalabă, pe motiv că a votat cu Crin Antonescu. Nu-i nimic! O merită pe deplin! Pentru că şi CTP a practicat demonizarea cu voluptate, contestând unor oameni dreptul de a-şi alege cauza pentru care luptă, contestându-le crezul politic sau principiile care le călăuzesc deciziile. Acum Tapalabă îi contestă lui exact alegerea "Crin Antonescu".
"E bine ca si-a marturisit public simpatia politica, desi alegerile nu s-au incheiat iar sustinerea lui Antonescu poate influenta turul II. E de preferat oricand atitudinea onesta ipocriziilor fals echidistante. Altceva nu pricep. O fi CTP omul contradictiilor totale, dar nu inteleg cum poate, un gazetar atat de consistent, sa aleaga un personaj politic atat de gol, de inconsistent si usor ca petalele de crin. Vorbele lui Antonescu se pierd in neant ca fumul de tigara iar singurul sau proiect clar se rezuma la Jos Basescu!. Ce altceva l-o fi convins pe CTP sa-l voteze pe Antonescu?
Cum de n-a vazut umbra lui Dinu Patriciu intinsa peste politicianul de prima linie, iesit pe locul trei? Ce l-a orbit? Cum se impaca cu ideea ca a votat un lider politic care se depune astazi fara ezitare la picioarele lui Hrebenciuc, Nastase, Iliescu, Mazare, Vanghelie? Unde vede CTP coerenta la Antonescu: cand a sters pe jos cu Geoana & co in campanie sau cand s-a aruncat in bratele PSD? Cum va vota CTP in turul doi? Din editorialul domniei sale de astazi, inteleg ca tot Basescu e mai rau decat toti ceilalti la un loc. A uitat atat de repede ispravile Guzganului Rozaliu? De ce si-ar vara singur gatul in lesa PSD? I-a placut acolo?"
Este un exemplu perfect de gândire totalitară, la doi dulăi(mai degrabă javre!) de pază ai democraţiei. Demonizarea este o formă gravă de intoleranţă. Şi cei doi sunt profund anti-democraţi în gândire, indiferent de ceea ce scriu sau spun ei.
Dar pe amândoi îi întrece traian băsescu, marele maestru al demonizărilor. Numai că, apucând pe calea asta, mai devreme sau mai târziu ajungi într-o fundătură. În cel mai nepotrivit moment cu putinţă. Ca de exemplu, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, când te trezeşti că n-ai cu cine face alianţe.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...