marți, 17 noiembrie 2009

Discuţie despre sexul îngerilor

Privesc comedia sinistră a vieţii politice româneşti, care se desfăşoară pe scena tocşoistă naţională. La Realitatea Tv, un Ion Cristoiu mai senilizat ca oricând, explică unor interlocutori sideraţi cum că opul lui Nastasiu este o carte favorabilă lui traian băsescu. La A 3, echipa de zgomote a lui Gâdea, plus Guşe, plus Stavarache, discută de o oră şi jumătate despre nişte dezbateri ipotetice, reuşind să transmită un singur mesaj: decât politicienii ăştia, mai bine lipsă!
Dacă imbecilii nu se pot pune de acord asupra unui lucru atât de banal, precum ora, data, locul şi formatul unei dezbateri FĂRĂ NICIO MIZĂ între candidaţi, cum pot construi aceeaşi imbecili un lucru mult mai complicat, cum ar fi un consens în privinţa soluţiilor pentru ieşirea din criză? În afară de orgolii prosteşti, de aroganţă, de incapacitatea de a comunica, de iraţionalitate, eu nu am văzut NIMIC la actuala generaţie de politicieni. Care nu mai sunt jucători de echipă, ci nişte primadone, cu aere şi istericale pe măsură, dar fără nimic la temelie: nici onestitate, nici cultură politică, nici simţul răspunderii, nici toleranţă. NIMIC! ZERO!
De fapt, ei nu văd în politică decât două lucruri: un joc de putere, opac, plin de intrigi, în care nu există limite între aliaţi şi adversari, în care orice este permis, în care cetăţeanul şi agenda lui NU mai contează, şi o oportunitate de a face bani. PUNCT!
De aici anarhia din politică şi din societate. România are toate caracteristicile unui stat eşuat: o corupţie endemică, un stat de drept inexistent, proastă guvernare, o democraţie de faţadă, aflată în agonie, lipsa solidarităţii naţionale şi sociale. Suntem singurul stat eşuat din comunitatea europeană. Dacă pe 6 decembrie nu se produce o schimbare, eşecul se va produce, violent, în mai puţin de un an, şi va începe cu prăbuşirea economiei, care este la limită. Anul 2010 este anul în care începem să plătim datoriile. Deloc puţine. Şi nimeni nu ştie de unde vom lua banii. Eşecul economic va atrage după el violenţa socială, iar cum vinovatul a fost deja indicat de Iubitul Conducător, va urma disoluţia instituţiilor democraţiei.
Discuţia de astă seară îmi aducea aminte de discuţia despre sexul îngerilor, în Constantinopolul asediat de turci. Cunoaşteţi sfârşitul Bizanţului...

Un comentariu:

Carmen spunea...

inca o data: 10+

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...