joi, 26 noiembrie 2009

Festivalul de minciuni

Există forme diverse de manipulare. Unele mai sofisticate, alte de-a dreptul rudimentare. Există şi minciunile, de care toţi ne folosim. În fond, cred eu, minciuna este şi un mecanism de apărare, în primul rând psihologic. Pentru că auto-amăgirea este o minciună.
Dar sunt minciuni gogonate, care n-ar trebui să pună probleme nimănui. Şi cu toate astea, sunt oameni care cred sincer că o minciună, cu cât este mai gogonată, cu atât are mai multe şanse să fie crezută. O astfel de minciună este cea spusă de traian băsescu la şedinţa Consiliului Director al PD-L: "Patriciu trebuie să-i dea înapoi lui Năstase un împrumut de 600 de milioane de dolari".
Păi, cu mintea mea prostă, mă gândesc că dacă Patriciu trebuie să dea banii ăia şi nu-i are, se duce el cu săru'mâna la AN, nu se duce AN la Patriciu. Dar ăsta este un simplu amănunt, pentru că o minciună nu trebuie neapărat să fie logică şi nici credibilă, trebuie să conţină o enormitate.
Sigur că Pulea Vodă nu-l putea ierta pe Năstase, care-l arde la ficaţi mai rău ca rechinii de moguli şi chiar decât Iliescu, nici el un tandru cu marinelul. Aşa că a activat o altă minciună: aceea a miliardului de dolari ascuns de AN prin Marea Chinei. Într-o lume în care isteria antiteroristă era la apogeu, să mişti pe şestache 1 miliard de dolari(care, dacă erau din mită, nu circulau prin conturi) este practic o imposibilitate. Firmele lui Patriciu sunt înregistrate în Olanda. Sunt curios cum le-a scăpat ălora o injecţie de capital de 600 de milioane de dolari, peste noapte, din senin.
Aştept festivalul de minciuni de astă seară, de la Realitatea Tv. Deşi Pulea Vodă îi înjură pe moguli, nu se poate lipsi de televizunile lor, de jurnalele lor şi de jurnaliştii plătiţi de ei, care îl sprijină pe faţă. Cred că ne vom distra copios. Tot ce pot să sper este că Răzvan Dumitrescu nu-l va ierta şi îi va pune întrebările care trebuie.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Şi eu cred că Răzvan îi va da cep. :D

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...