duminică, 22 noiembrie 2009

Isteria fraudei

Un proces electoral în desfăşurare este un soi de "moartea pasiunii" pentru televiziunile de ştiri. Un proces repetitiv şi fără nimic spectaculor: un nene sau o tanti vin la alţi neni şi tanti, care le verifică identitatea, le dau o ştampilă şi un buletin de vot, tanti sau nenea intră în cabină, pun şampila, ies, bagă votul în urnă, îşi iau bolentinul, adio şi-un praz verde!
Dacă crezi că faci rating cu asta de la 7 dimineaţa la nouă seara, eşti tâmpit! Aşa că "fraudarea alegerilor" este salvarea televiziunilor de ştiri! De azi dimineaţă, mai ales pe Realitatea Tv, care a vârât în ciorba asta şi Pro Democraţia, şi plarforma aia a lor de bloguri, voxpublica, adică obişnuiţii cretini de serviciu Rogăozanu şi Pătrăşcoiu, întreţin o isterie de zică că se apropie sfârşitul lumii.
Din peisaj nu putea lipsi nici Ciocan, avansat purtător de vorbe la Poliţia Română, care citeşte o lungă litanie de nimicuri, de zvonuri neconfirmate, de prostii de duminică electorală. După socotelile mele, până acum au votat ceva între 1,5 milioane şi 2 milioane de români, şi au fost 200 de sesizări. Dintre ele, 9 s-au lăsat cu dosar penal, dar doar una pentru vot multiplu, şi vreo 12 contravenţii, unele pentru tot felul de nimicuri. Cât înseamnă un vot dublu la 2 milioane de voturi exprimate?
Totul este de un ridicol perfect! A mai ieşit şi porcuşorul ăla rozaliu de Videanu, care fpăcea disperat apel la partidele politice, în special la PSD să nu mai facă nu ştiu ce! Nu e Pulea Vodă în grafic?
Nebunia asta o să ţină pe destui în casă, sau la crâşmă, sau unde vrea muşchiul lor, oricum departe de vot. Parcă se dorea contrariul. Dar cine ştie? O fi şi asta o metodă de fraudare, şi nu ne-am prins noi. Sau de salvare a ratingului...

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Ba da, se pare ca Poolea Voda este in grafic, se pregateste doara de petrecere... Si el, si Geoana. Pe la liberali e mai liniste. De unde trag si eu concluzia ca fraudarea le-a mers celor care au facut-o.
Despre fraudare: daca la sectia speciala de la Gara de Nord sau la Facultatea de Drept se pot vedea cozi gasesc ca este normal, sint multi studenti in Bucuresti si multi care stau fara viza de flotant, cum am stat si io vreo 2 ani. Cind vezi sute de insi pe liste suplimentare in judetele Dolj, Olt si Teleorman inseamna cu totul altceva. La Olt n-am habar, dar la Dolj fraudeaza Poolea Voda si la Teleorman Geoana, in mod mai mult decit evident. Deci vi s-a rezolvat pohta. Pentru moment.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...