luni, 7 decembrie 2009

Un "mister"

Toată lumea se mira de viteza cu care se adunau voturile în Modrogan 2, la numărătoarea paralelă a pedeleilor. De fapt, nu e niciun mister, e o simplă încălcare a legii. Procesle verbale din toate secţiile de votare sunt introduse, prin scanare, în calculatoarele Institutului Naţional de Statistică. Pur şi simplu Videanu şi-a legat partidul la aceste calculatoare, INS fiind sub tutela Ministerului Economiei. Toţi ceilalţi au introdus manual datele. De asta se mişcă atât de greu.
Întrebarea este: PDL doar s-a legat la calculatoarele INS, sau a făcut mai mult, a umblat discret şi la soft? De aceea nu trebuie acceptate sub niciun chip rezultatele acestor alegeri. Pentru că dacă în 2004 schimbarea peste noapte a rezultatelor alegerilor prezidenţiale putea fi o pură întâmplare, acum este furt cu premeditare. Altminteri nu-ţi revendici victoria cu zece minute înainte de anunţul oficial al institutelor de sondare, şi spui şi cu cât vei câştiga alegerile. Pur şi simplu nu se poate!

Un comentariu:

Adrian Năstase spunea...

Furt-nefurt, cea mai bună mişcare a PSD-PNL ar fi să accepte decizia BEC. Altfel se prelungeşte scandalul inutil şi tot la asta se va ajunge.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...