joi, 14 ianuarie 2010

Cine trece Parlamentul pe profit?

Pentru protejata lui băsescu activitatea Parlamentului nu este de cine ştie ce folos, de vreme ce declara senină că, dacă se găseşte o activitate mai utilă decât cea de legiferare, ea ar fi de acord cu ideea lui Prigoană. Imbecilii ăştia nu pot gândi decât în bani, maşini, case, Vuitoane! Ideea că pe lume mai există şi alt tip de bunuri, bunurile simbolice, care ţin de intelect, nu de burtă, nu are cum să încapă în mintea parveniţilor ăstora, gen Udrea sau Prigoană!
Parlamentul nu este util pentru că nu produce bani, nu produce profit. Păi, în logica asta nici Guvernul nu produce profit pentru Buget, ci doar pentru cumetrii miniştrilor. Să-l aruncăm în stradă şi să facem altceva în Palatul Victoria: cel mai mare bordel din Europa, spre pildă. Şi din Palatul Cotroceni am putea face altceva, iar băsescu ar putea conduce de la Golden Şpriţ! Oricum e condusă ca şi cum şefii ei ar fi veşnic ameţiţi! La propriu!
Ceea ce se întâmplă acum este rezultatul direct şi nedorit al transformării oamenilor de afaceri în politicieni. Care-şi cumpără cu bani, direct sau prin sponsorizări, un loc în Parlament sau în guvern. ei nu gândesc în termeni politici, ci doar economici. O ţară nu este o firmă. Nu aşa se judecă performanţele unei ţări, precum bilanţul trimestrial al unei întreprinderi.
Aici trebuie să se despartă apele în ceea ce priveşte legătura dintre afaceri şi politică. E legitim ca politicienii să promoveze şi interesele mediului de afaceri, dar devine ilegitim şi periculos ca, folosindu-şi banii, oamenii de afaceri să-şi promoveze direct interesele, devenind parlamentari sau membri ai guvernului.

Un comentariu:

Karakas spunea...

Oare Obama de ce nu muta Pentagonul ca sa faca mall in el?
Sau Putin, oare de ce nu face el Mall la Kremlin?

Tara-i plina de idioti la butoane.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...