luni, 25 ianuarie 2010

Reformarea PDL

PDL se pregăteşte să-şi schimbe sigla şi doctrina. Evident, în avantgarda schimbării se află "intelectualii" lui băsescu: Cristian Preda, Sever Voinescu-Cotoi şi Monica Macovei. Cum se pare că au încă nelămuriri doctrinare, şi nici nu mai suportă trandafirul, care este simbolul Satanei social-democrate, un impuls altruist mă face să le dau o mână de ajutor, cu propunerile de mai jos.
Doctrina Sigla
PS: nu fac mişto! Dar ce altceva merită un partid ai cărui reformatori sunt oameni care declară că se opun "numirii pe bază de telefoane", când ei au fost numiţi fix pe bază de telefoane de la Cotroceni?! A fost Monica Macovei măcar o oră membru al PD, înainte de a se trezi ministru al Justiţiei, şi, după ce a frecat mârtanul corupţiei în Macedonia, pe bani englezeşti, pusă pe lista europarlamentarilor PDL? Aceeaşi întrebare pentru Cristian Preda şi pentru musiu Cotoi? Şi atunci, care este îndreptăţirea lor morală de poza în "reformişti"? Despre ce "reformă" poate fi vorba în condiţiile astea? Înţeleg: cinismul, tupeul, nesimţirea, agresivitatea, pupincurismul sunt condiţiile de bază ale succesului în politică. Dar au şi astea o limită. Şi mai trebuie şi nişte calităţi, nu doar defecte.
Uite aşa s-a trezit şi PDL cu un soi de "grup de la Cluj", care să le facă portocaliilor ordine în casă. Nu-i nimic! Să vadă şi ei cum e!

Un comentariu:

Camil Stoenescu spunea...

putem înlocui numele PDL cu cel al oricărui al partid din România fără a se altera câtuși de puțin adevărul celor scrise

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...