vineri, 19 februarie 2010

O tâmpenie populistă

Am un alt client pe lista proştilor. Boul de la Muncă: Mihai Şeitan. Căruia i-a căcat mintea un alt rahat populist: taie alocaţia pentru copiii familiilor "bogate". O prevedere cât se poate de anticonstituţională, antidemocratică şi discriminatorie. Şi care probabil că va costa mai mult aplicarea ei decât suma economisită.
Că le place sau nu libertarienilor, care au luat-o razna prin buruieni, acest tip de alocaţii este un serviciu universal, care este conceput în logica egalităţii în drepturi şi obligaţii a tuturor cetăţenilor. Câtă vreme bogaţii plătesc impozite, ca şi săracii, au tot dreptul să primească această alocaţie. Treaba lor ce fac cu ea: dacă au chef, pot s-o doneze unor case de copii, pentru acte caritabile.
De ce e o tâmpenie populistă: pentru că dacă guvernanţii vor să facă ceva, atunci să-i impoziteze mai mult pe bogaţi, nu să le ia ăia 40 de lei pe lună. Dar cum să facă ei aşa ceva? Şi-ar lua de la gură. Şi atunci aruncă praf în ochii proştilor. Concluzia o ştiţi: ţară de căcat!

11 comentarii:

Shadow spunea...

Dle Gheorghe

Chiar si "libertarienilor" nu le va place discriminarea de nici un fel in cazul serviciilor pe care statul le furnizeaza tuturor. Masura este dor o imensa aberatie si nicidecum vreo politica libertariana.

Constantin Gheorghe spunea...

Păi n-are PDL cel mai mare număr de "libertarieni" pe post de ideologi? Avramescu, a lu' Gică, Preda, Stanomir şi compania? Cârâie cineva?

Shadow spunea...

Nu sunt "libertarieni" dle Gheorghe. Sunt doar "vopsiti libertarieni". Dvs nu vedeti ca cei din lista dvs nu reusesc sa traiasca decat in "comuniune" cu statul si nicidecum in privat?

In privat nu numai ca nu au cautare dar ar implica si prea mult efort.

Anonim spunea...

si mai este ceva! pe acesti talibani nu-i deranjeaza pomana de zeci de mii de miliarde inghitita de banci si concerne si care nu mai poate fi scrisa pe o hirtia a4 din cauza marimii? nu-i deranjeaza ca pretul oricarui produs inseamna 30% dobinda adaugata? cum explica astia moartea a 100000 de oameni pe zi? la total sint cam tot atitia morti cit putem numara in 6 ani de razboi mondial intr-un singur an de pace! trecem asta la realizarile marete ale capitalismului iubit sau daca este iubit le trecem cu vederea? si cele 2 razboaie mondiale care s-au facut din incompetente economice la ce le trecem? la "succesuri" ca talibanul roman abia s-a obisnuit cu ele nu-i asa!

Karakas spunea...

Nici eu nu sunt de acord cu masura asta, pentru ca loveste in clasa mijlocie, ajunsa in statistici drept "bogati". Se practica insa si in alte tari. Iar vin cu exemplul canadian, unde o familie cu copii care cistiga peste $60,000 CAD pe an nu mai primeste alocatie. Mai mult, o serie de alte alocatii sunt reduse pina la zero, inclusiv facilitati la taxe. Masura poate ca are o logica, dar se aplica in mod abuziv clasei mijlocii.

Nu iti mai spun pentru copii cu handicap si/sau cu boli terminale: statul nu iti da nimic daca parintii lucreaza. Pina si medicamentele speciale le platesc parintii. Deci daca vrei sa avansezi putin, sa ai o casa, esti dezavantajat daca ai copii cu handicap. In ultimul tip guvernul de dreapta a redus finantarea pentru programele pentru copiii cu handicap, si i-a lasat pe multi parinti care lucreaza cu asemenea copii in situatii grele, mai ales pe imigranti.

casandra spunea...

Omul este doar un idiot cu mari interese. Nu are habar de cum functioneaza sistemul pe care il conduce, nu stie nimic de politicile sociale europene,nimic, nimic...Stii cat reprezinta cheltuiala cu alocatia de stat pentru copii? 0,5% din PIB! Daca se uita in raportul comisiei lu' Basescu vedea si el. Cati "bogati" are Romania? Sa zicem - aberant de generos!-10% din familii. Dar cei mai multi au deja o varsta. Sa zicem ca 5% din parintii minorilor au venituri mai mari. Pai, administrarea unui sistem care face diferente intre copii pe criteriul veniturilor parintilor costa mai mult decat asa-zisa economie pe care vrea idiotul s-o faca excluzand copiii "bogati" de la aceasta alocatie. Un idiot! Nu este nici lider in politicile de profil, nici manager, nici administrator. Este o frana.

Dar, de fapt, el are mari si vechi interese doar in zona pensiilor private si administrate privat. Vrea doar sa puna pe butuci sistemul public de pensii si apoi se cara spre alte zari. Atat.
De fapt, intreaga secta a lui Boc face bine un singur lucru: distrugerea statului roman. Dupa aceea vor pleaca sa se odihneasca sub palmieri.

Anonim spunea...

reclama la diverse forme de investitii care “te faceau bogat” din anul 2004 :)

So many people say that they want more out of life but when it comes time to take action…they do nothing. And it’s sad. It’s sad to see that with so much opportunity, on the internet alone, that the vast majority of people just sit back and let life pass them by. Do you want to see something that’s shocking? Just take a look at these facts…

29 out of 100 people do not even live to 65 years old – stress kills and most stress can be traced back to financial reasons

63 out of 100 people age 65 depend on social security and charity for food and shelter

4 out of 100 people age 65 can fully support their retirement

Nobody thinks it’s going to happen to them…but it ends up happening to 95% of the people. One thing is for sure. The 5% of the people who retired wealthy did something different than the other 95% that are dead or broke at age 65. It’s that simple.

Anonim spunea...

Deci din faptul ca un ministru si-a propus sa taie simbolica suma de 42 de lei de luna pentru copiii din familiile cu venituri mari, urmand ca in schimb alocatia pentru copiii din familiile sarace sa creasca la 150 de lei, rezulta ca Romania e o tara de cacat? Mai sa fie!

Constantin Gheorghe spunea...

Ministrul ăla care a încălcat Constituţia trebuie demis pe loc şi trimis la mititica! Asta e! Ne jucăm de-a "să-i prostim pe proşti!" Să dea drumul la economie, să scoată gaşca portocalie de la ţâţa bugetului de stat, şi o să aibă bani şi de alocaţii!

ancaf spunea...

Pe mine ma apuca dracii pur si simplu: ma doar-n cot ca ei nu au bani. sa lase dracului locul pentru aia care stiu sa conduca tara - or mai fi si uniii care stiu s-o faca pe-aici, ca doar nu ne-o fi parasit norocul chiar in halul asta ! - si sa miste putin economia.
solutia nu e sa taiem toate cheltuielile pana stingem lumina in tara!Mai bine sa ne spuna cinstit: BAIII! plecati, BAIII, d'aci si mergeti la unii care au bani si va pot da ca noi am dat faliment!

bujold spunea...

Inegalitate intre copii....

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...