duminică, 21 februarie 2010

Victor Ponta şi degresarea mamutului PSD

Victor Ponta este noul preşedinte al PSD. Felicitări! În rest, aştept să confirme. Nici nu-şi dă seama câţi îl aşteaptă la cotitură, câţi îşi doresc să eşueze. Un singur sfat: să profite de valul de simpatie şi să introducă un set de reforme în partid, începând cu punerea în ordine a raporturilor centru- teritoriu. Un alt punct al reformei ar trebui să fie eliminarea cumulului de funcţii. Şi, trei: PSD trebuie să se radicalizeze. De la program până la acţiunea politică. Să-şi definească identitatea de stânga fără ambiguităţi. Şi mai ales să se adreseze tinerilor, fără a face rabat de la valorile şi principiile social democraţiei. Iar dacă se poate, fără manele, fără sobor de preoţi şi desant de vrăjiotoare, fără Flacăra Violet!
Mamutul PSD trebuie degresat, să devină agil şi să se bată, că nu de cauze bune duce lipsă!

5 comentarii:

Stefan A. spunea...

Buna comentare. Fara o adevarata independenta finaciara (bani obtinuti fara contracte cu "dedicatie") nici un partid din Romania va reusi sa se reformeze .
PSD cred ca este total aservit finantiatorilor . ( la fel ca restul partidelor)
Slabe sperante de reforme care sa taie aceasta legatura si deci sa permita aparitia tinerilor cu adevarat doritori de schimbare .

Camil Stoenescu spunea...

programul său cuprinde câteva idei interesante, sunt curios de câte puncte se va ține și câte va reuși să implementeze până în 2012

Matilda spunea...

Exact ! asta este si asteptarea celor care cred intr-o formatiune de stanga adevarata si foarte,foarte necesara.

N. Raducanu spunea...

Pe langa degresare, Ponta ar mai trebui sa indeplineasca si alte conditii pentru a avea succes:
-sa asculte de sfaturile lui Ion Iliescu si chiar ale lui Ad. Nastase;
-sa reziste la incercarile lui Basescu, fie de a-l atrage de partea lui, fie de a-l compromite.

Fluieratorul spunea...

Nu cred ca Victor Ponta are cum sa fie altceva decit un Geoana putin mai tinar si mai nerealizat in profesia de baza. Nu-l recomanda nimic, singura diferenta pozitiva este spontaneitatea, si daca nu are mesaj (si nu are), nu ma astept la nimic mai spectaculos decit un...spectacol media. Sper sa ma insel, si macar sa avem o stinga.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...