marți, 25 mai 2010

Ce dracu mai e de discutat?

Ce se tot coiesc ăştia cu scrisoarea de intenţie? Câtă vreme ai fixat din start condiţiile: reducerea cu 25% a salariilor(veniturilor?) bugetarilor şi a pensiilor cu 15%, ce ar mai fi de discutat şi de negociat? Pierdere de vreme!
Şi atunci de unde vânzoleala de azi, de la Parlament? De unde maratonul de întâlniri ale Pulimii Sale cu parlamentarii puterii? De unde ghiveciul de declaraţii ale miniştrilor pedelişti? Păi, de la Pulimea Sa! De la declaraţiile sale, care nu au mai lăsat Guvernului niciun grad de libertate în negocierile cu partenerii sociali. Ce să le spui ăstora? "Bă, înghiţiţi-o aşa cum e şi ciocul mic!"? Vezi să nu!
Perspectiva moţiunii de cenzură cade greu la stomac alianţei, în general, şi PDL, în special. Acum nu îi mai poţi ameninţa pe parlamentari că nu-i mai pui pe listă dacă nu votează cum le ceri. Băieţii îţi arată deştu' într-un gest elocvent şi-ţi recită refrenul: "sunt ales nominal, votez cum îmi cer alegătorii mei!"
Aşadar băsescu încearcă acum să repare ce tot el a stricat, pentru că a vorbit gura fără el. Şi este o încercare disperată de a-l apăra pe boc, pentru că e evident că dacă moţiunea trece, boc pleacă. Şi următorul premier nu va mai fi o mămăligă, ca actualul. Mai grav, prin plecarea lui boc din fruntea Guvernului se deschide o luptă crâncenă pentru succesiunea sa la conducerea PDL. Toate echilibrele(relative) de putere din partid se vor duce dracului, şi încăierarea de la vârf va face victime şi în teritoriu, şi la centru.
Modul tembel de a face politică al lui băsescu a provocat o gravă criză socială şi politică. Acum încearcă să stingă incendiul cu o stropitoate. E ridicol şi nedemn pentru o ţară europeană.

5 comentarii:

pacos spunea...

Problema e ca noi, bugetari si privati impreuna, suntem prinsi in acest incendiu.
M-a ingrozit afirmatia Pulimii Sale privind acea diferenta de 21%din PIB care ramane neacoperita dupa scaderea pensiilor si a salariilor. Ori n-am inteles bine cum e treaba, si atunci va rog s-o explicati dumneavoastra, ori asta e adevarul si asa se explica cum de cu ceva timp in urma Pulimea Sa vorbea de un nou acord cu FMI pentru un nou imprumut, de 20-25 miliarde. Ceea ce inseamna, pentru mine cel putin, ca suntem deja "morti".

Constantin Gheorghe spunea...

Pacos, eu nu aş face analiză pe text în ceea ce-l priveşte pe băsescu. A delirat! Şi ideea a fost să-i sperie pe deputaţi şi senatori, să voteze ce vrea el! Cifrele nu spun nimic, dacă nu ştim o mulţime de lucruri: execuţia bugetară, serviciul datoriei, cât trebuie plătit, cât se poate restructura, amâna, refinanţa. Ce se poate amâna din cheltuieli şi ce nu, ce fonduri europene putem accesa. Să spui că te ia dracu dacă nu primeşti 890 de milioane de euro de la FMI, şi stai pe 33 de miliarde de euro, iar băncile n-au ce face cu banii e de domeniul iraţionalului. Pur şi simplu suntem duşi cu capul!

Fluieratorul spunea...

Din partea mea sa se duca pe copca Boc si sa se dezmembreze PDL-ul, care oricum e o facatura, sa se lupte toti corbii pentru ciolan pina-si scot ochii, si sa ma mai scuteasca si Basescu, si toate "victimele" lui din teritoriu. Eu unul abia astept sa-l vad pe Scripcaru cu fata la asfalt, in butuci in Piata Sfatului in Brasov, ca pe vremuri hotii recidivisti. N-as arunca cu oua stricate in el, dar m-as uita cu interes cum ar arunca aia care pina mai ieri nu stiau cum sa-i pupe papucul.

Fluieratorul spunea...

Carnaxi, Elena Udrea pe Realitatea,la Razvan Dumitrescu!

pacos spunea...

Adica, din cauza de vizite dese (si la noi nimeni nu te intreaba daca mananci ceva ci daca bei ceva, nu-i asa?) sa i se traga?!? Ca numai asa poate fi explicat "delirul"!

Multumesc pentru raspuns.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...