duminică, 9 mai 2010

Guvernul fumează etnobotanice şi vede creştere economică

Ăştia de la oficina de Net ori sunt tâmpiţi, ori au dus pupincurismul dincolo de limitele(foooarte largi! chiar şi după standardele autohtone, largi şi ele, mulţumesc!) cu care ne obişnuiseră. Altminteri nu ar fi scris tâmpenia asta: "Guvernul negociază cu FMI o creştere de 1% anul acesta". Sigur, preiau o ştire Agerpres, dar acolo se mai spune şi că Guvernul este pregătit de o creştere de 0,8% sau chiar de una zero!
Întrebarea este: cum poţi negocia o creştere economică? Aia o faci sau n-o faci. Şi vezi cât a fost după ce s-a realizat. A, că ai nişte estimări de creştere, pe care le foloseşti la construcţia Bugetului de Stat, e una. Dar eşti în criză, şi tocmai ce ai ratat previziunile pentru 2009. Şi te ocupi, ca şi BNR, care face şi ea, de vreo câţiva ani buni, previziuni fanteziste despre inflaţie, cu ghicitul cifrelor pe 2010. Pe care ştii sigur că le vei rata.
Probabil că aceste previziuni despre creşterea economică au stârnit iritarea lui Isărescu, de a acuzat guvernul Boc că a minţit în ceea ce priveşte deficitul şi ca atare a construit un buget fantezist. Păi cum dracu să nu fie fantezist cu o creştere de 1%? Poate ne spune pleziristul de unde va veni creştere, când se pun bazele unei contracţii a consumului de circa 4 miliarde de euro, prin micşorarea salariilor, pensiilor, ajutoarelor de şomaj şi a altor prestaţii sociale, inclusiv a subvenţiilor pentru încălzire?
Ni se dă de înţeles că din aceşti bani se vor investi circa jumătate în construcţii de infrastructuri. Ăştia ori sunt tâmpiţi, ori îşi bat joc de noi. Pentru că, până una alta banii ăştia sunt doar în visele lor umede. Dacă salariile le pot reduce arbitrar, cu riscul de a se trezi că trebuie să le plătească apoi, prin hotărâri judecătoreşti, vezi cazul magistraţilor(ghiciţi ce sentinţe vor da, după ce le vor fi hăcuite şi lor salariile!), pensiile trebuie reduse perin Lege. Credeţi că disciplina de partid va funcţion la vot? Va fi frica de Pulimea Sa mai mare decât dorinţa de a fi realeşi? Am mari îndoieli. Aşa au să-şi bage picioarele în Conducătorul Iubit, cum nici nu vă daţi seama acum!
Şi chiar dacă ar fi ceva bani economisiţi, ei nu pot fi folosiţi anul ăsta. Primo, că se vor strânge undeva pe la sfârşitul verii. Secundo, pentru că nu există timpul fizic pentru folosirea lor, din motivele cunoscute: proiecte, studii de fezabilitate, licitaţii. Şi chiar dacă ar fi doar să continue ceea ce au început, şi tot există o inerţie. Mă tem că banii se vor duce tot pe nimicuri, achiziţii de bunuri şi servicii, cum ar fi contractul de 10 milioane de euro obţinut de la stat de firma de pază a ginerelui lui Blaga.
Sigur, mai spre toamnă, când va fi să mărească TVA şi cota unică, o să iasă Pulimea Sa, şi cu hăhăitul său de hienă, o să ne anunţe vestea, arătând cu deştu' la presă, care, nu-i aşa, a cobit eşecul măsurilor sale geniale! Şi bizonul român o să-l aplaude! Că aşa-i la noi!

3 comentarii:

Dan Stoica spunea...

Despre minciuna in ce priveste deficitul aici: http://doc.hotnews.ro/cine-minte-despre-buget-la-realitatea-tv.html

Dan Selaru spunea...

Dupa opinia mea e un -4. N-o sa se stranga niciun ban. Trebuie sa se care dracului si Boc si Basescu. Niste incompetenti.

Stefan A. spunea...

Se cheama banana republic ! O caracteristica de baza este sustinerea acestor tari de catre FMI.
O alta caracteristica , sistem bugetar extrem de masiv pentru a sustine "democratia " (in cazul nostru , originala ).
Economie nationala bazata pe grupuri internationale si "moguli" , "baieti destepti" autohtoni.
In general , exportul este de banane dar cum noi nu avem acest produs , exportam dar si promovam prostitutia ca atare dar si cea intelectuala sau politica .
Astea sint caracterictici de dictionar !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...