luni, 17 mai 2010

Moartea unui mit

De douăzeci de ani tot aud un refren cretin: "dreapta crează băgăţie, stânga o redistribuie!" Şi ca o consecinţă a acestui enunţ, drepta trebuie să stea la putere, pentru a produce cât mai multă bogăţie. Mai vedem noi ce se întâmplă cu redistribuirea.
Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar economiile americană şi europeană au fost băgate în căcat de drepta cea mai neo-liberală şi mai fundamentalistă cu putinţă. SUA au luat-o în freză "graţie" politicilor tembele ale lui Bush jr. În ăst timp, UE era(şi este) condusă de Barroso, un neo-liberal de rit european, Franţa, Germania, şi mai toate ţările membre al UE aveau preşedinţi şi premieri de dreapta, iar ăia din Est erau ieşiţi direct din coasta neoconilor americani. Câte ţări erau conduse de stânga?
Criza şi mişcunaţiile care au dus la criză în Grecia au fost "produsul" guvernului de dreapta. Acum stânga trebuie să scoată castanele din foc. Ţările baltice erau conduse tot de dreapta.
Aşadar, mai moare un mit: acela că dreapta "ştie economie!" Ştie pe dracu! Nu cu dogme se conduc un stat şi o economie! De fapt, politicul NU mai are nicio influenţă asupra economiei. Politicienii joacă aşa cum le cântă marii capitalişti. Interesul public nu mai există. Servirea binelui public este o glumă. Cetăţenii? Dă-i în pizda mă-sii!
Acum ni se spune că trebuie să aplicăm măsuri de "dreapta", pentru a ieşi din criză. Popoarele votează cu dreapta, vezi Ungaria, vezi Polonia, vezi România, vezi Bulgaria, vezi Marea Britanie(bine, acum deosebirea între laburişti şi conservatori e doar de etichetă), deşi drepta le-a băgat în criză. De ce? Mister! Poate pentru că dreapta le are cu economia! Sărmane turme de idioţi!
PS: şi încă unui mit îi este sucit gâtul! Este vorba despre mitul capitalismului anglo-saxon, care funcţionerază mai biner decât cel de tip renan, european, pe motiv de acţionariat difuz! Criza asta o să îngroape multe mituri de genul ăstuia. Totul e să nu le îngropate cu noi alături de ele!

5 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.financiarul.com/articol_44773/beneficiarii-crizei-financiare-bancile-din-sua-care-au-provocat-o.html

asa numita dreapta cu exceptia jafurilor n-a facut nimic iar acest fapt este consemnat in istoria natiilor pamintului iar acum se vede live. cei care vor veni cu alte idei o vor face la nivelul romanesc bazat pe nimic altceva decit vise propii de gica contra frustrat si aflat de cel mult o generatie in pantofi. unii dintre ei viseaza la tezele unor handicapati vestici si nemti gen von mizerie. stinga cine este? in vest n-am intilnit asa ceva decit la modul formal declarativ pt ca in realitate erau tot un fel de dreapta care nu-ti luau gitul din prima ca originalii ci iti plingeau mai intii de mila pe umar ca-ti vor lua gitul. totul este o porcarie!

Anonim spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-film-7283601-inarritu-adus-film-nu-biutiful-inepuizabila-tristete-ceea-face-din-moarte-tema-predilecta-editiei.htm

Anonim spunea...

Ce-i aia stanga? O gasca populista.
Ce-i aia dreapta? O gasca elitista.
Cine-s eu? Un platitor de impozite (dar trec peste faptul evident ca nu prea se vede nimic pozitiv intamplandu-se cu impozitele platite).
Insa cata vreme stanga vrea ca statul sa-mi ia mai mult din banii munciti de mine, eu unul nu simpatizez cu stanga, indiferent de cate cuvinte mestesugite vor canta.
Sa invete si sa munceasca si sa se lupte si ceilalti ca sa ajunga la nivelul meu, pentru ca daca eu am putut si pot, inseamna ca si ei pot sau vor putea.
Dar sa nu ma 'solidarizeze' pe mine cei ce-si zic de stanga, reducandu-mi mie nivelul pentru un infinitezimal ajutor dat (cica) altora.

g spunea...

Dreapta actuala este responsabila de toata degringolada de la nivel mondial.
Tin minte prin 91, 92 se latra peste tot ca de acu gata cu ciclicitatea economica cu crizele si cu toate relel. Daca s-a terminat cu diavolii de "comunisti" gata si cu necazurile economice. Mondializarea neoliberala avea sa aduca raiul pe pamint...
Ie-te, nene, ce rai a mai adus.
Cea mai aspra criza a ultimei sute de ani, care, din nefericire, ne-a atins atat de puternic si pe noi, amarastenii Romaniei.
Pe aia de sus, naiba s-i ia. Mie de ai mei imi pasa.

Razvan spunea...

Citez: "Popoarele votează cu dreapta, vezi Ungaria, vezi Polonia, vezi România, vezi Bulgaria, vezi Marea Britanie, deşi drepta le-a băgat în criză. De ce? Mister! Poate pentru că dreapta le are cu economia! Sărmane turme de idioţi!"
In 2004 marea majoritate a studentilor din Romania au votat o alianta neo-liberala (cel putin declarativ) iar apoi reclamau gratuitate pentru deplasarile cu mijloacele de transport in comun. Vezi asemanarile? Eu cred in teoria "turmei de idioti" dar in special cred in teoria "inculturii politice".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...