marți, 18 mai 2010

Ne vom distra!

După scandalul provocat de apariţia memoriilor lui Adrian Marino, care pe mulţi "telectuali" ai dreptei i-a vârât în căcat, acum se profilează o nouă răfuială, tot la "dreapta". "Boierii minţii", gen Pleşu şi Liiceanu, sunt atacaţi în volumul "Idolii Forului", carte coordonată Sorin Adam Matei.
Acum, puţină acţiune nu strică. Prea era linişte pe piaţa "ideilor". Prea se instalaseră unii confortabil în fotoliul de "conştiinţă a neamului". Prea îşi făcuseră statuie în viaţă. Aşa că dacă vin alţii şi le mai zgâlţâie somnul lin nu e de rău. Dar nici de bine, pentru că, de fapt, nu rezolvă nimic. Bisericuţele rămân bisericuţe, recunoaşterea nu se face după merite, ci tot după fidelitatea faţă de "cauză", oricare ar fi ea, cauza, şi, în general, suntem români, ce dracu!
Aşadar, e foarte probabil ca volumul să se vândă, că sunt destui care le vor gâţii "boierilor". Dar de rezolvat nu rezolvă nimic. Ăia tot în fotoliile lor vor fi. Mai mult, nici de-o polemică sănătoasă nu este rost. Băieţii atacaţi au talpa obrazului groasă. S-au obişnuiţi, şi-au format o armură din nesimţire şi aroganţă. Au să-şi pună trepăduşii să răspundă în locul lor. Şi totul se va transforma în obişnuita bălăcăreală dâmboviţeană, cu vagi efluvii de "intelectualism". Să ne distrăm, deci!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Plesu si-a pierdut un testicul in dintii filozofiei asa cum Patapi-e-viciu pe bucile calutului roz. Stau confortabil in fotoliu? Si la ce le foloseste, sunt tot niste amintiri cu vanzari zero. Am vazut in galantare, istoria literaturii de Manolescu, am intrebat cat costa si mi-au spus ca acum este la pret redus. Cred ca de atata lins au limbile paralele si portocalii.
Unde esti tu Goma Doamne, sa le dai la cur cu sare. sa planga ca apucatii, de uitare.

marcus spunea...

Da mai departe !
PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

Motiunea de cenzura a cetateanului roman

Articol unic:

Se reduce cu 25% saracia,

prin reducerea 100% a guvernului actual !


Programul "Ultima Spaga" este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

AJUNGE!


Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

NE-AM SATURAT:

- sa suferim noi ca sa prospere ei;

- sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;

- sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;

- sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;

- sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;

- sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public


Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea.

Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

Fluieratorul spunea...

Astept cu interes, va fi instructiv sa-mi vad opiniile confirmate sau infirmate de unii care sint mai in tema decit mine. Astept mai ales sa citesc ce scrie Caius Dobrescu despre Dan Puric, si cred ca o sa mai am si alte motive de dstractie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...