joi, 6 mai 2010

Pauza de democraţie s-a terminat!

Ce încălcare mai grosolană a Constituţiei decât anunţul din seara asta al Pulimii Sale? Practic, a forţat Guvernul să ia măsuri despre care aflu că nu sunt cunoscute nici de toţi miniştrii! Măsuri care nu au fost discutate şi aprobate în şedinţă de Guvern. Măsuri care trebuia să fie anunţate de boc, că e de datoria sa ca premier să facă astfel de declaraţii, Preşedintele României neavând atribuţii de decizie economică sau socială.
Gestul lui echivalează cu o lovitură de stat, prin care şeful guvernului este înlocuit, prin mijloace nedemocratice şi neconstituţionale, de şeful statului. Din acest moment România NU mai îndeplineşte condiţiile politice ale apartenenţei la UE şi la NATO. Nu mai suntem o democraţie. De aici înainte, dacă gestul lui băsescu rămâne nesancţionat(şi cine s-o facă, un popor de căcat şi politicieni ţinuţi în lesă cu DNA şi ANI?), ne putem aştepta la ORICE!
Se pare că începem să primim răspuns la întrebarea pe care şi-o punea un reputat jurnalist american la cumpăna dintre milenii: "Was democracy just a moment?" Ei bine, da, a fost doar un moment. Pentru români, pauza de democraţie s-a terminat în seara asta. Restul sunt vorbe!

11 comentarii:

Adrian Teacă spunea...

Încep să regret că n-am învăţat mai multe şi mai suculente înjurături. Dar mă descurc şi eu cu ce am pe-acasă...http://teaca.wordpress.com/2010/05/06/sa-traiti-si-mai-bine-trepanatilor/

Teo Veres spunea...

O sa traim si mai bine. Nu ne duceti voi grija.
Un trepanat.

Constantin Gheorghe spunea...

Poate ne spui şi nouă cum o să trăieşti mai bine. Iei primul avion spre ţări mai calde, economic vorbind?

Teo Veres spunea...

E destul de cald si aici. Nu o mai luati asa in tragic. Lucrurile care te fac bogat sau fericit tin de tine ca persoana, nu de tara in care esti. Asta e concluzia mea la 40 de ani. (deci cam 1/2 din viata inainte de 1989, restul dupa). Si chiar traiesc mai bine, da nu e meritul lui Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

Cu ce se ocupa Boc in timpul asta?

http://www.revista22.ro/22-plus-valorile-democra355iei-cre351tine-8132.html

Andrei - Gheorghe spunea...

Intamplator, l-am vazut si eu pe base in timp ce vorbea ieri la TV.

Mi s-a parut suprarealist si halucinant felul in care si-a terminat discursul: a spus ca relatia public - privat este ca cea dintre un om de 200 kg ("bugetarii") care este dus in spate de un om de 50 kg (provatii) iar omul cel mare ii ia mancarea din fata omului mic.

Ce imi zbarleste parul in cap este faptul ca unii chiar percep lucrul asta ca realitate.

Turambar spunea...

Nu sint de acord cu concluziile tale, insa imi place linkul catre articolul lui Kaplan.

Vezi, din orice putem extrage partile bune... :)

Fluieratorul spunea...

In tara asta n-a fost niciodata democratie decit in vorbe, si nu din vina perversilor politicieni care n-au facut lucrurile pentru care i-am votat, cit din vina nestiuta a poporului roman, complet inconstient de sine, care n-a cerut niciodata democratie, ci favoruri, ca de-aia i-au votat pe "ai nostri".

Romanii nu simt lipsa democratiei, n-au cum, de vreme ce n-au avut-o niciodata si nu stiu diferenta (ca in bancul cu Rivkah ,Itzik si vecinul Strul, va spun si bancul daca vreti, da' nu e momentul acum), si intelectualii din tara si diaspora n-au binevoit de data aceasta, ca la 1848, sa "lumineze" si pe altii.

"Mintile luminate" s-au asezat comod pe privilegii, si-au pus propeiile portrete pe post de icoana pe perete si au dat-o'n ma-sa de dezbatere publica, de societate civila, ca n-aduce nici bani, nici siguranta, nici faima.

Latraii din presa fac ce fac mai bine, latra fara rost si fara sens, multa galagie si putin continut, sperind sa prinda oase de ros de la cei care se considera serviti de latraturile in cauza. Asa a fost de la inceput, au fost in Romania putini jurnalisti in sensul adevarat al cuvintului, si nu mai sint nici aceia, e plin de analfabeti.

Cred ca Basescu ar fi facut toata diferenta daca, facind el anuntul de ieri (acel anunt, dar putea foarte bine sa fie celalalt, cu TVA-ul si cota unica), ar fi anuntat in acelasi timp si necesitatea schimbarii premierului si guvernului, pe motiv de incompetenta, si ar fi blocat orice discutie cu oricine pina la instituirea unui nou guvern. As fi crezut atunci ca "jupinul" chiar are mina de fier si vrea sa rezolve o problema, si nu sa continue sa cocoloseasca delapidarea si minciuna, si sa cinte singur cucurigu de pe gard, zicind ca asta e normal, pe motiv de criza...

Asadar, Basescu a zis ce-a zis (ne-a informat, nu a comunicat, ca de obicei), opozitia e pe picior gresit tot ca de obicei in ultima vreme (incredibil de handicapati, si PNL post-Tariceanu, si PSD, mai ales post-Geoana!), strainii n-au ce zice (pentru ca le convine, si democratia nu mai e un deziderat, ca n-are viitor in lume, si succesul Chinei ii face pe toti sa-si reconsidere, mai pe fata sau mai pe sest, strategiile), si poporul roman are ce merita.

Pina acum a fost democratie in Romania numai cu numele. Tagma jefuitorilor a fost intotdeauna in razboi cu poporul roman, doar ca acest popor roman s-a lasat intotdeauna mintit cu promisiuni facile si mituit cu pomeni, s-a lasat anesteziat, pentru ca mai spun ce-am mai spus, romanii nu sint meseriasi la asumarea raspunderii, si daca nu curge, pica, asa ca n-o sa crapam noi, vor crapa altii, vecinii nostri, colegii nostri (bugetari sau privati, salariati sau pensionari, depinde cine sintem "noi")...

Daca nu erau reducerile astea, erau celelalte, cind de fapt ce trebuia facut, si iar nu de face, este o mare asanare. Mafia ramine protejata si incurajata in loc sa fie stirpita, si asta cu buna stiinta a coanei UE, a conului FMI, etc.

Pentru poporul roman ar fi fost mai convenabila varianta cealalta?

(Discutia cu "de ce sintem in situatia asta" e foarte lunga, si la situatie au contribuit din plin si victimele...)

Karakas spunea...

Dupa 20 ani ne reintoarcem la masuri de austeritate tip "Ceausescu". Mai ramine sa inchidem gazele si electricitatea prin rotatie intre cartiere si orase.

Ce se intimpla in Romania nu este doar o confirmare a falimentarii tarii prin politici neinspirate (nici nu merita sa le spunem "de dreapta"), dar un semnal ca tara este din nou divizata in masa saraca - pensionari, someri, persoane cu venituri mici - care urmeaza sa plateasca nota de plata lasata de amicii lui Basescu la restaurant Romania - si cei instariti, patroni care au fost "uitati" la marirea taxelor anuntata de Basescu (pe post de Prim Ministru, putem sa il uitam pe Boc, ascuns sub masa la picioarele stapinului).

Intr-un fel e bine ca Basescu si gasca lui platesc politele politicilor lor tembele. Dar, cind va veni schimbarea, tot cei ce vor veni vor trebui sa scoata tara dintr-un mare impas.

geomarz spunea...

Toata seara trecuta si dimineata asta am urmarit cum se vor reduce salariile cu un sfert si pensiile cu aproape o cincime.
Curbe de sacrificiu ca in 1929.
La fel ca atunci, proasta gestionare a finantelo mondiale o platesc tot amarastenii.
Toti bancherii ar trebui scurtati de cap.

Fluieratorul spunea...

Cum bine comenta Stelian Tanase pe Realitatea acum vreo jumatate de ora, alora din '29 cind li s-a vorbit de curba de sacrificiu macar li s-a dat o coordonata temporala. Al nost' conducator de-acuma este mai lipsit de respect, n-a spus nici pentru ce scop nici pentru cit timp se cere acest sacrificiu. Pentru ca habar n-are ce vrea sa faca si unde vrea sa ajunga, si gestul de aseara l-a facut de circumstanta, ca e FMI aici. Altfel statea cu miinile in sin, si-i lasa pe flacai liberi la jaf, ca de obicei.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...