marți, 21 septembrie 2010

Nevoia de lustraţie



Indiferent de voltele pe care face acum Roberta Anastase, indiferent că boii ăia portocalii au votat împotriva reluării votului pentru Legea Pensiilor, avem o mare problemă. Ea este simplă: o Lege organică a fost votată ÎN ABSENŢA cvorumului de şedinţă, şi cu un număr de voturi insuficient trecerii prin Parlament a unei astfel de legi.

Logica pedeleilor este absolut tâmpită: "Bă, ăştia din Opoziţie, de ce n-aţi stat în sală să votaţi?" Nu aşa se pune problema: lipsa de cvorum duce la suspendarea sedinţei camerei respective. Nu poţi adopta legi în lipsa cvorumului. PSD şi PNL tocmai de asta au plecat din sală: pentru a nu exista cvorumul şi pentru a nu se putea vota legea pensiilor. Iată ce zice Constituţia: "ARTICOLUL 67 Camera Deputaţilor şi Senatul adoptă legi, hotărâri şi moţiuni, în prezenţa majorităţii membrilor. Nici 80, nici 90, nici 100 de deputaţi NU înseamnă MAJORITATEA, de vreme ce Camera Deputaţilor are 333 de membri.  Majoritatea simplă înseamnă 167 de deputaţi.  Adică fix numărul de deputaţi necesar adoptării unei legi organice. Oricum, prin cele spuse la nervi: "Dacă rămâneaţi în sală, cu 95 de oameni picaţi legea pensiilor!", tuta recunoaşte furtul la vot.

În paranteză fie spus, nu sunt de acord cu modificările Regulamentelor Camerelor, care încurajează absenteismul. Legile organice ar trebui să fie adoptate cu două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pentru că asta obligă la negociere şi la construirea consensului. Adică fix ce a dispărut din politica românească. Iar adoptarea legilor ordinare cu majoritatea celor prezenţi este o nebunie. Dar ce ştiu eu?


Povestea cu cele 127 de miliarde de lei(vechi sau noi?) cerute de deputaţii PSD pentru a nu fi în sală la vot e o manipulare de toată jena! Probabil e o listă cu deputaţii din opoziţie care cer Guvernului să dea banii promişi fiecărei circumscripţii pentru diverse investiţii. A, între timp s-a lămurit problema: e vorba despre amendamentele propuse de opoziţie, în IANUARIE, la Legea Bugetului! Cum se vede, la unele dudui menopauza se instalează mai devreme şi are forme severe de exprimare. Este varianta politicoasă a unei explicaţii mai directe şi mai apropiate de realitate. 


Urmează discursul Pulimii Sale. Deşi eu, să fiu în locul lui, la cât de întinşi sunt acum nervii în Parlament, mi-aş fi fi făcut rost de o "faringită" şi o lăsam baltă,  pentru altă dată.

PS: ceea ce s-a întâmplat azi mă convinge, o dată în plus, de necesitatea scoaterii PDL în afara legii şi lustrarea liderilor lui. Este un partid fascist, un pericol pentru democraţie şi se comportă ca o mafie politico-economică. Anti-pedelismul este mai necesar şi mai urgent decât anti-comunismul.

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Daca merg rezultate in alegeri validate fara 50%+1 prezenta la vot, atunci si 80=160 este posibil. De la abolirea validarii prin procentul participarii, toate aceste magarii au devenit posibile, si Romanika nu mai e o democratie. Cu sau fara purcica de Roberta Anastase.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...