miercuri, 15 septembrie 2010

Răul social şi zornăitul de cătuşe



Dacă vreţi să ştiţi ce urmează în circul numit "România, ţară europeană din părţi!" nu trebuie decât să citiţi EvZ şi HotNews. Cele două instrumente ale propagandei băsesciene funcţionează în aceeaşi logică în care a funcţionat "Scânteia" anilor 50. Nu poţi să-l salţi pe unul care are oarece statut social sau politic până nu-l mânjeşti de căcat şi nu-l transformi în duşman al poporului.

Dacă Încrucişătorul pişă ochii la comandă, a fost cel puţin un episod în care lacrimile, de furie şi de umilinţă, au fost sincere: "Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!" A fost un moment de cumpănă pentru el, când i-a trecut glonţul pe lângă ureche. Dacă pentru scandalul care a urmat reţinerii lui Patriciu, în urmă cu patru ani, parcă, Pulimea Sa l-ar fi iertat(deşi nu uită nimic!), pentru sperietura produsă prin difuzarea înregistrării  cu palma dată unui copil nu-l va ierta.

Eu, unul, sunt sigur că, mai devreme sau mai târziu Dinu Patriciu va fi arestat. Întâi trebuie demonizat. Operaţiunea a declanşat-o madam Udrea(cea cu bileţelul, care-l privea tot pe Patriciu), care se face că nu ştie că Rompetrol şi-a schimbat patronul şi îl arată cu degetul că nu vrea să plătească datoria firmei către stat. Circa 500 de milioane de dolari, parcă, bani pe care Pleziristul i-a băgat în Buget ca încasări sigure.


Sunt curios cum îl va lega oficiosul pe Dinu Patriciu de SOV. Că la dracu te apuci de aruncat cu căcat, dacă nu mânjeşti pe toată lumea cum trebuie? Deocamdată se ocupă să-l lege pe Vântu de Petrom. Ceea ce nici nu-i greu: se ştie că, la presiunea FMI Petrom, atunci de stat, a fost obligată să-şi externalizeze o serie de activităţi, printre care şi serviciile de întreţinere(Petrom Service). Cum Petrom nu avea de ales(că nu faci un monstru ca Petrom Service peste noapte!), a continuat să lucreze cu fosta sa divizie de întreţinere, acum "privatizată", în care şi-au îmbârligat cozile Luca şi Vântu.

Dar e de tot râsul să spui că banii trimişi de Popa lui Vântu sunt ăia din 2003-2004. Petrom Service are contract şi acum cu OMV, dar de, nu face să te iei în colţi cu o firmă care îţi mai aruncă din când în când un os de ros!  

Nu mi se pare întâmplătoare nici  "învierea" lui Danel Morar, care s-a lăsat intervievat de veşnicul pupinbăsist Tapalabă. Zgomotul cătuşelor se va amplifica în lunile care vin. Dar dacă Pulimea Sa îşi închipuie că încătuşarea câtorva dintre cei pe care îi urăşte el maxim ţine de foame, îşi face iluzii. Cel mult îi poate înfuria şi mai tare pe cei care au fost loviţi de măsurile lui "anti-criză". Poate îi pune cineva în fiecare zi la televizor imaginile filmate ieri la Spitalul de Urgenţă din Brăila. Ca să-i intre bine în cap că răul social nu se vindecă, nicăieri, cu bastoane pe spinarea protestatarilor şi cu cătuşe...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...