duminică, 12 septembrie 2010

Ulise şi fiul




Revăd, după multă vreme, "Sperietoarea". A fost printre ultimele filme americane prezentate necenzurate în România, după Mica Revoluţie Culturală din 1971. Gene Hackman şi Al Pacino joacă superb. Este o relaţie cu totul specială între ei. Aşa s-ar fi petrecut voiajul către casă a lui Ulise, dacă ar fi avut un fiu cu el. Mai jos sunt două părţi din film, care cuprind scenele mele preferate: întâlnirea celor doi şi circul făcut de Lion în magazin, care-l lasă cu gura căscată pe tovarăşul lui de drum, pus pe furat.

Un comentariu:

Anonim spunea...

asta cu revoluta culturala din romania se incadreaza la capitolul tare drag romanului alcatuit din prostii auzite inflorite si mai departe cu mindrie povestite. mai bine te-ai uita sa vezi cine a facut-o in china cam ce facea si spunea mao atunci si unde a reusit astazi! sau o poti lua invers de la reusita spre radacini pt ca si asa este usor de inteles. nu de mult a fost pe tv arte o zi intreaga cu documentare despre china. cine a vrut s-a uitat si a avut ocazia sa si inteleaga f multe cu singura conditie sa fi fost in stare sa puna cap la cap si alte date desigur cunoscute si accesibile tuturor. iti dau un indiciu: pe atunci romanii erau tare ingrijorati ca vor fi siliti sa poarte uniforme la serviciu. ele au aparut insa nu in romania ci in alta parte. deci paraseste pista cu vestul luminos despre care nu exista nimic pozitiv de relatat de cind exista ei. scurta perioada cu vitrina luminoasa s-a incadrat la perversitati si minciuni clasice iar asta se vede astazi fara probleme.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...