duminică, 3 octombrie 2010

Circul tupeului portocaliu a plecat în turneu



Nu cred că vă spun o noutate: singurul capitol la care excelează oranjgutanii este tupeul. Am crezut însă că şi tupeul lor, oricât de gros, oricât de agresiv, oricât de aberant, are totuşi oarece limite. Ei bine, azi, la Suceava, turma de oranjgutani de la vârful arborelui genealogic al mafiei portocalii a demonstrat că tupeul  n-are limite, în ceea ce-i priveşte.

Oricine, în orice ţară, chiar şi într-una bananieră, cu moravuri aproximative şi cultură politică aşa, spre zero, având performanţele la guvernare pe care le are guvernul boc, ar roşi dracului de ruşine şi ar vorbi despre orice, numai despre succesuri nu! Ţi-ai găsit! Aflată la Suceava, în fieful lui Flutur(băi, Morar, bagă dracului un ochi şi prin afacerile jivinei ăsteia, sau ai listă cu ăia de neatins, cum au ăia de la Fisc?), turma de oranjgutani a ieşit la atac. 


Acum, e de tot râsul. Să fii Fecioara din Pleşcoi, să te înjure toţi pentru că eşti, dincolo de pisicelile care dau bine în poză, o tută, cu mari carenţe de educaţie şi de informaţie,  şi să dai tu verdicte despre cât de proaste sunt programele economice ale altora, când programul vostru a produs o recesiune cât casa, din care nu reuşim să ieşim, e de-a dreptul nesimţire, nu doar tupeu. Ştiu, ai dat semnalul campaniei electorale, ştiu, e ţara plină de proşti, dar poate n-ai aflat, foamea deşteaptă. Şi voi aţi produs o foame de zile mari printre bizoni!

Boul ăla de Funeriu, prins că, ministru al Educaţiei fiind, l-a durut în cur de legea românească, bună-proastă, cum o fi ea, care-i cerea să-şi echivaleze studiile făcute în străinătate, şi n-a făcut-o, el formal având doar 11 clase, nu are altceva de replicat criticilor decât că el şi guvernul boc au 11 clase peste conducerea PSD.  Despre asta era vorba? Când ai şef un profesor universitar de drept constituţional care produce legi neconstituţionale pe bandă rulantă şi colegă pe Nuţica, alt cadru universitar de excepţie, care transformă un regat în republică, te mai gândeşti când deschizi gura. Dar de unde demnitate la viermele ăsta?


Îmi pierd vremea scriind despre aberaţiile lui boc, care spune că 2012 va fi anul politic al PDL, că măsurile luate vor duce la creştere economică, iar poporul recunoscător le va da pe tavă victoria în alegeruile locale şi parlamentare. Ăsta e aşa de tâmpit încât crede că-l apucă Anul Nou în Palatul Victoria? Mă rog, treaba lui, dar Fecioara din Pleşcoi aşteaptă la cotitură şi tropăie de nerăbdare să-i ia locul, şi nici Pulimea Sa nu-l mai salvează din ghearele demoazelei.


O, dar îl uitam pe musiu Falcă, finul lui băsescu, pe care văd că justiţia îl tot ocoleşte, şi care, într-un acces acut de pupinbăsism, îl compară pe Marele Machitor cu Alexandru Ioan Cuza.  Să n-o uităm nici pe Turcan, madam Turcan, că de musiu Turcan nu auzim decât o dată pe an, şi atunci de la alţii, care crede că are umor, dar care nu e decât proastă: "Flutur a reusit sa lepede Suceava de rosu. Imi amintesc dominatia rosie de aici. Romania pare sa fie dominata de suspendaci. Suspendacii sunt niste oameni tristi care vor sa il suspende pe presedintele Traian Basescu, sedintele lor seamana cu cele ale alcoolicilor anonimi. Suspendacii sunt ca la intalnirile Alcoolicilor Anonimi: Eu sunt Victor Ponta si sunt suspendac, Eu sunt Crin si sunt suspendac si vine si Mirciulica, care spune decat ca sunt suspendac. Domnule Boc, poate facem si un program guvernamental pentru suspendaci, poate le dam si carti, opozitia seamana cu Alcoolicii Anonimi". Ei bine, proasta asta este şefa Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaţilor, ea fiind licenţiată, la Institutul Puşkin din Moscova, în rusa comercială! Aferim! Cum era aia cu statul la ruşi şi gânditul ca...Palin? 


 PS: poate ne lămureşte Curtea de Conturi. Din ce bani s-a plătit deplasarea circului portocaliu la Suceava? Din banii PDL, sau din bani publici? Că, deşi ştiu că li se pare imposibil, dar cele două bugete TREBUIE separate!  

Un comentariu:

Anonim spunea...

Curtea de Conturi este cimitirul elefantilor esuati din TOATE partidele. O sinecura pentru cei "descurcareti". Sper ca nu aveti asteptari de la asa ceva!
R.L.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...