marți, 26 octombrie 2010

Întotdeauna există o explicaţie!



Recunosc, actuala putere este specialista numărul unu în împuşcat mai mulţi iepuri dintr-un foc. E drept, cu ajutorul serviciilor(pe care boul ăla de ambasador american le crede apolitice!) şi al Procuraturii, că altminteri nu se poate. Dacă vreţi, e ca la vânătorile ale ale lui Ceauşescu, unde Geniul Carpaţilor trăgea într-un urs şi mureau doi, başca vreun mistreţ rătăcit şi vreo doi iepuri confuzaţi!

Recunosc, am crezut, şi am şi scris asta(dar nu mă dezic de ceea ce am scris!), că scopul publicării transcrierilor convorbirilor lui SOV cu jurnaliştii din dotare a fost acela al justificării menţinerii în Strategia Naţională de Securitate a presei ca vulnerabilitate de securitate naţională. A fost unul dintre scopuri, mistreţul rătăcit printre urşii vânaţi de Încrucişător. Ei bine, adevăratul trofeu apare abia acum: licenţa postului Realitatea Tv. Care expiră pe 30 octombrie! Şi pe care japiţele portocalii din CNA nu vor s-o mai prelungească! 


Dacă pe Narcisa Iorga o cred în stare de orice ticăloşie, nu credeam să-l aud pe Dan Grigore, mare sculă pe bascula "societăţii civile", spunând asta: "Mi-ar fi plăcut să nu vă dezlănţuiţi faţă de instituţia CNA atunci când nu v-au convenit nişte sancţiuni, pe care, pe bună dreptate, CNA vi le-a aplicat“. Adică ciocu' mic şi capul plecat, noi suntem Dumnezeul vostru! Bravo, mă maestre! Unde pula mea ai învăţat tu "democraţia"? După al cui manual? Al lui Beria?

 Dan Grigore poate avea scuza că a trăit prea mult în comunism. Dar ce scuză are Narcisa Iorga, când gândeşte aşa: "Atitudinea a fost a postului nu la adresa CNA, ci a membrilor care votează, ceea ce este o chestiune foarte gravă...Noi avem o obligaţie să protejăm libertatea editorială de orice fel de ingerinţe, nu numai din partea patronului, ci şi a altor instituţii. Noi nu putem şti dacă ingerinţele în politica editorială nu se întâmplă şi acum, aşa cum s-a întâmplat în cazurile precedente. E vorba despre o politică de trust, în care patronul spune "Ori faci ca mine, ori pleci". La asta se rezumă libertatea de expresie (...) Eu voi vota împotriva prelungirii licenţei, dacă nu cumva sunteţi de acord să amânăm pe detalii mai concrete. Strategia prezentată de domnul Stelian Tănase este o înşiruire de obiective, care mie nu mi se par credibile. Nu am încredere doar pe o strategie editorială de câteva pagini“.


Fă, vacă! Păi mai ingerinţă în libertatea editorială decât modul vostru jegos de a sancţiona televiziunile care nu-l ling în cur pe Iubitul Conducător nu se există! Şi amânarea prelungirii licenţei este tot o ingerinţă în libertatea editorială. CNA a ajuns o instituţie retrogradă, profund nedemocratică, îşi depăşeşte competenţele. Iar dacă face pasul ăsta, şi desfiinţează Realitatea, intrăm într-o altă dimensiune, de-a dreptul totalitară, a actualei guvernări.


Ca liberal de stânga, am alergii la instituţiile care reglementează libertatea de exprimare şi de creaţie. Statul nu are ce căuta în domeniul ăsta. E suficient să ai o instituţie tehnică, a cărei menire să fie alocarea frecvenţelor, şi o unitate de urmărire a condiţiilor din licenţă, privitoare la un număr mic de parametri, legaţi în general de protecţia spectatorului. Dar nu trebuie să facă statul politica editorială a mediilor electronice de informare. Iar tovarăşul telespectator are telecomanda la îndemână. Nu-i place, zap, alt program! Că şi cu CNA cultura populară tot s-a manelizat şi otevizat şi dandiaconescucizat şi imbecilizat.  Statul are ce face în reglementarea pieţelor, în organizarea solidarităţii sociale, în multe alte domenii. Şi e bine şi pentru sănătatea lui să existe un câine fără botniţă, mereu gata să-l muşte de cur când greşeşte.  

Aşa că, bă băieţi şi fete de la CNA, jos labele de pe licenţa Realitatea Tv!   

Un comentariu:

ro-personale spunea...

Intre articolul 28 din Constitutie si aparitia stenogramelor in presa nu e cumva un mic conflict?
Sau incalcarea anumitor drepturi constitutionale se face doar pe baza de puncte de rating ori de interesele ziaristilor ce au publicat aceste stenograme?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...