miercuri, 20 octombrie 2010

Miza publicării transcrierilor



Purtătorul de tăceri al Încrucişătorului a deschis gura fix când era mai mare nevoie să tacă. Dezvăluind adevărata miză a publicării transcrierilor înregistrărilor convorbirilor telefonice din dosarul lui Vântu. Care priveşte eliminarea din Strategia Naţională de Securitate a presei ca vulnerabilitate. Lucru care s-a petrecut deja în Comisia de specialitate, condusă de Teodor Meleşcanu. A urmat un scandal cu pedeliştii, dar, furaţi de peisaj, jurnaliştii, în principiu primii interesaţi de vot, au cam trecut pe lângă subiect.


Ca urmare a scandalului, Mircea Geoană i-a trimis o scrisorică de amor Pulimii Sale: "Doresc sa va atrag atentia in mod deosebit asupra paragrafului in care semnatarii sustin ca mentionarea presei in cadrul capitolului Vulnerabilitati "reprezinta nu doar un act nedemocratic, ci si o incalcare a art.11 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, a art.10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, precum si a art. 6 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene...Chiar daca majoritatea din arcul guvernamental ar reusi sa se impuna in Parlament si ar adopta Strategia Nationala de Aparare, este cat se poate de clar ca acest document nu este acceptat, in forma sa initiala, de catre o buna parte din societatea romaneasca si de catre comunitatea internationala. Cred ca este nevoie de un acord cat mai larg in ceea ce priveste continutul acestei Strategii de o importanta cruciala pentru buna functionare a statului roman".


Şi ce-i răspunde Turcan, oficial, din partea numărului unu în stat, numărului doi din acelaşi stat? "Domnul Geoana a calcat in picioare functia de presedinte al Senatului, precum si independenta mass-media. De aceea, domnul Geoana a avut un rol direct in vulnerabilizarea unor institutii fundamentale ale democratiei - Parlamentul si mass-media.  In consecinta, domnul Geoana nu poate pretinde ca apara presa dupa ce el insusi a calcat in picioare independenta mass-media, beneficiind personal de comentariile unor falsi jurnalisti si analisti inchiriati de la patronii de presa, cu costuri mari pentru Romania."

Acum vă este clar că scopul publicării şi publicităţii făcută transcrierilor este justificarea impunerii acelei prevederi referitoare la presă în Strategie? Pentru că în acest fel se pot da mandate de ascultare pe siguranţă naţională pentru orice cârtitor cu pix sau claviatură, care-şi lasă urmele dinţilor pe bucile Încrucişătorului. 

Şi vă mai este clar, sper, că totul a fost făcut la ordin, că Procuratura a ajus şi ea un soi de poliţie politică, ceea ce se potriveşte de minune cu regulile ei de funcţionare, neschimbate de pe vremea stalinismului românesc. Iar în aceste condiţii să se găsească atâţia jurnalişti, orbiţi de iubirea lor de curul lui băsescu, încât să nu vadă cusătura cu aţă albă şi pericolul reprezentat de aceste încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti?  

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...