vineri, 19 noiembrie 2010

Dusul cu Fătuloiul



Ăştia care ne conduc ne duc cu preşul, cu o neruşinare demnă de o cauză mai bună(vorba vine, că nu cred că există o cauză care să merite să fie tratată cu neruşinare!). De fapt, ne duc cu Fătuloiul, dacă e să ne referim la bizarul flagrant al dării de mită de un milion de euro. Amănuntele nu contează, că oricum sunt praf în ochii proştilor.


Lupta din PDL se ascute al dracului de tare! Se folosesc toate armele din dotare, orice mijloc este scuzat din start. Oricum, părţile nu mai au timp şi chef de fineţuri. Totul este grosolan, primitiv, ca o luptă între doi derbedei care pun mâna pe par şi aplică principiul care pe care. Nu se iau prizonieri!


Ca şi "flagrantul" din cazul Remeş, şi ăsta este extrem de bizar, fără logică. Nenea ăla care ar fi vrut să dea mită se comportă ca ultimul tâmpit, aduce două tancuri de suta de mii de euro în parcarea de lângă minister, ziua în amiaza mare. Banii sunt într-o sacoşă, pe bancheta din spate a uneia dintre maşini. Nu tu cătuşe, nu tu nimic, o discuţie bizară cu doi tablagii de la circulaţie, şi bizareriile pot continua.


Ar fi o minune dacă din cazul ăsta s-ar declanşa un proces de curăţire la vârful ministerului. Din păcate nu va fi aşa. Nu se va schimba nimic în relaţia cetăţeanului obişnuit şi instituţia numită Poliţie. Se vor roti nişte unii la vârful Poliţiei, dar mai departe de asta nu se va merge. Pentru că fiecare parte are suficiente date despre adversar, încât să nu se întâmple nimic. Este celebra situaţie din timpul Războiului Rece, în care doctrina MAD(Distrugerea Mutuală Asigurată) a păstrat echilibrul între cele două superputeri, pentru că fiecare putea distruge definitiv cealaltă parte, în cazul în care era atacată. Au luat-o peste bot vietnamezii, coreenii, afganii, au mai murit şi ceva ruşi, şi ceva americani, dar nimic fundamental nu s-a schimbat. Aşa şi cu mărimile din Poliţie. Se vor ameninţa, se vor război prin intermediari(vezi cazul Şoric şi altele asemenea), dar nu se vor anihila. 


Aşadar, n-am făcut nimic. Dar avem circ şi o nouă schimbare de agendă publică. Că tocmai se pregăteşte eternizarea scăderii cu 25% a salariilor bugetarilor şi modificarea radicală a Codului Muncii, dar şi apariţia unui cod social, care va face noi săraci în România. De ce să nu ne ducă ei cu Fătuloiul, să uităm de astea?


UPDATE: devine tot mai interesant! Fătuloiu s-a auto-denunţat la DNA în urmă cu două luni. A spus-o el. Acum se aude că şi "mituitorul", unul Chelu, s-a auto-denunţat. Tot la DNA. Depinde când. Pentru că dacă musiu chelu s-a auto-denunţat ÎNAINTEA lui Fătuloiu, ne vom distra! 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...