luni, 15 noiembrie 2010

Sunt un fascist odios!



Aşa zice A lu' Gică, inspirat de cartea  unui dobitoc de peste Marea Baltă, "Liberal Fascism", de Johan Goldberg, apărută în contextul luptei politice de acolo în ianuarie 2008, şi tradusă acum la noi, de Polirom, în 2010. Teza de bază a cărţii? Fascismul a fost o mişcare de stânga, iar liberalii progresişti(în sens american, un soi de social-democraţi europeni) sunt acum noii fascişti, care, nu-i aşa, abia aşteaptă să umple lumea cu noi gulaguri şi să frigă la foc mic ce evrei au mai rămas pe aici.


De altminteri caracterul strict electoral al cărţii e demonstrat de unul dintre subtitluri, la care s-a renunţat, în urma unor proteste viguroase şi a scandalului public: "The Totalitarian Temptation from Mussolini to Hillary Clinton". Să nu uităm că era momentul alegerilor preliminare în SUA, şi scorpia de madam Clinton era văzută favorită la investitura democraţilor. Dar faptul că e o scorpie(Bill ştie cel mai bine ce şi cum!) nu o face fascistă!


Şi acum, de ce sunt eu fascist? Păi, simplu: pentru că-i spun lui A lu'Gică un lucru pe care numai el nu-l vede: anume că e un bou! Punct! Când vrei dialog, şi respect, din partea celor care nu sunt pe aceleaşi poziţii cu tine, nu te apuci, ca boul, să le pui etichete, să-i demonizezi, să-i pui la stâlpul infamiei. Elitismul şi exclusivismul sunt atitudini totalitare.


De unde pasiunea pentru o carte şi un autor despre care şi un libertarian cu acte în regulă, David Gordon, de la Mises Institute, deci unul care joacă în echipa ipochimenului mioritic, scria: ""[Goldberg]seems to me too ready to call any resort to "identity politics" fascist; and while he criticizes the 'compassionate conservatism' of George Bush, he turns a blind eye to the effects of Bush's bellicose foreign policy on the domestic scene. Goldberg himself supports the Iraq war; when one is faced with a "good" war, apparently, the link between war and fascism no longer need be of concern"?

Păi, de aici: "Vrem nu vrem, stangismul progresist devine curentul dominant intre elitele europene. Iar Romania este, nu-i asa, parte a Europei…


Exemplul alarmistului ecologist cu propaganda, agresivitatea si intoleranta sa pentru cele mai elementare forme de dialog este déjà cunoscut publicului roman. Tema este bine ilustrata in cartea lui Goldberg. Citind-o poti intelege mai bine de ce autoritarianismul, refuzul dialogului, atacul la persoana, demascarea si infierarea « adversarului » in numele consensului si doctrinei, nu sunt accidente. Ele sunt parte intrinseca a identitatii stangii progresite. Cu cat se raspandeste aceasta mentalitate mai mult, cu atat se raspandesc si startegiile fascistoide de atac la persona, distrugere de cariere si reputatii profesionale si demolare psihologica si sociala a celor care stau deliberat sau accidental in calea corectitudnii politice.

Ne amagim cand credem ca in Romania suntem feriti. Lasand la o parte faptul ca nu mai vorbim acum de Romania ci de Uniunea Europeana, in Romania, pe masura ce relativul confort dat de capitalism ajunge sa fie de la sine inteles, vedem cum noile generatii imbratiseaza – cu acelasi abandon stupid ca si tineretul occidental – temele progresist-stagiste. Asadar, suntem, si vom fi, ne place sau nu, confruntati din ce in ce mai direct si nemijlocit cu impactul ideilor discutate in cartea lui Goldberg."


Cu alte cuvinte, CINE NU E CU NOI, E ÎMPOTRIVA NOASTRĂ! Cine îi critică pe Marele Cârmaci şi pe ciracii lui, cine se opune politicilor imbecile ale dreptei populiste, e fascist! Dacă te opui distrugerii mediului, poluării, eşti fascist! Dacă vorbeşti despre coeziune şi solidaritate socială, despre combaterea sărăciei, despre rolul statului, eşti fascist!


Bravo, bă, A lu'Gică! Acum ştim cum stăm! Doar că faci fix ce le reproşezi adversarilor tăi: pui etichete, într-un joc cretin, care nu e de ieri, de azi, şi care nu are nicio relevanţă. Fasciştii ăia de liberali progresişti au făcut din capitalism un loc cât de cât confortabil. Cretini ca tine au reuşit să-l transforme iar într-o mizerie, în numele "liberalismului clasic".


Veţi fi vrând ca lumea să vă fie recunoscătoare pentru asta? Staţi uşor: ploaia de flegme abia începe! 


Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...