joi, 23 decembrie 2010

Adevărul gol-goluţ!



Indiferent de eforturile Turcanului din dotarea Pulimii Sale, care dă comunicate de presă inepte, adevărul este crud şi nu poate fi pus la îndoială: singurul proces cu adevărat complicat pe care trebuia să-l gestioneze traian băsescu era aderarea României la Spaţiul Schengen. A avut la dispoziţie pentru asta şase ani. Şi a făcut căcatul praf! Deşi nu era un lucru complicat. Nu era nevoie de cine ştie ce eforturi. Şi nici de un consens naţional, ci doar de o fărâmă de bună-guvernare. Cu toate astea, a eşuat, şi acum caută să scape de răspundere şi să dea vina pe alţii.


Sigur că acum unii sau alţii dintre politicienii opoziţiei l-au prins la înghesuială şi-l smotocesc. Tâmpiţi ar fi să n-o facă. Dar nu ei sunt problema. Nu cu ei trebuie să se războiască. Şi nici cu madam Merkel sau cu Bling-Bling. Nici ei nu sunt o problemă. Problema este chiar el şi modul lui mizareabil de a face politică, de a-i încăiera  pe toţi, şi de a se purta ca un grobian.


Punem pariu că şi după acest eşec băsescu nu va înţelege nimic şi va face astfel încât lucrurile să fie şi mai rele? Motiv să repet întrebarea: înţelegeţi ce s-ar fi întâmplat cu România dacă nu Ion Iliescu şi Adrian Năstase, ci traian băsescu trebuia să gestioneze negocierea aderării la UE şi aderarea la NATO?


Ştiu că or să mă înjure tot felul de cretini pentru asta. Dar înainte să se apuce de scris să judece o clipă: eşecul ăsta este un titlu de glorie pentru idolul lor? Şi un bine pentru România?

Un comentariu:

asybaris spunea...

Bulgarii au primit acelasi tratament desi au fost si mai servili decat noi. In plus, analizarea la pachet a Romaniei si Bulgariei arata ca nu conditiile efective stau la baza deciziilor, cu atat mai putin Basescu. E mai curand o chestiune de oportunism politic in occident. Nici acolo lucrurile nu stau tocmai roz, iar a admite acum o tara ca Romania in orice structura apare in ochii electoratului vestic ca si cum ai primi un cersetor la o masa care incepe sa nu mai fie imbelsugata. Suntem buni sa ne cumpere pe nimic, ne indeplinim rolul de stat de mana a doua in Europa.
Cand am vazut stirea nu mi-a fost greu sa-mi inchipui ca Basescu e vinovat, nici nu-mi trebuia multa imaginatie pentru asta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...