vineri, 3 decembrie 2010

Chipul hidos al Marelui Licurici



Cererea Departamentului de Stat, adresată Ambasadei SUA de la Bucureşti, este un exemplu de demenţă imperială. să nu ne ferim de cuvinte! SUA tratează ţări precum România ca pe nişte slugi, şi judecă lucrurile doar în cheie utilitară. Ideea de bază este: "cum putem folosi România, liderii ei, împotriva Rusie şi a UE?"  


Încep cu cerea expresă de a obţine informaţii confidenţiale despre persoane legate de România(ce va fi însemnând asta): "B. (S/NF) Reporting officers should include as much of the following information as possible when they have information relating to persons linked to Romania: office and organizational titles; names, position titles and other information on business cards; numbers of telephones, cell phones, pagers and faxes; compendia of contact information, such as telephone directories (in compact disc or electronic format if available) and e-mail listings; internet and intranet "handles", internet e-mail addresses, web site identification-URLs; credit card account numbers; frequent flyer account numbers; work schedules, and other relevant biographical information." Pentru ce au nevoie de numărul de cont al cărţilor de credit, spre pildă, şi cum l-ar putea obţine ofiţerii americani de informaţii?  Trecem!


Uitaţi-vă ce obiective au în culegerea de informaţii despre partidele politice şi despre ONG: "3) Political Evolution and Democratic Reform (DEPS-4H). Government and public commitment to, and plans and efforts to protect and strengthen, representative government, rule of law, freedom of press, religious freedom, private ownership, and individual liberties. Policies and efforts regarding political, judicial, economic, social, and educational reform. Plans and programs to manage perceptions, including through media manipulation. Popular attitudes about Romania,s evolving political, philosophical, and regional identity. Identification, roles, goals, and composition of significant societal groups, such as nongovernmental organizations (NGOs). Developments within political parties and blocs. Details about internal workings of major political parties. Strength and vitality of political parties. Information about opposition and extremist groups, including domestic and foreign support."

Practic, se cere spionarea, prin persoane din interior, a partidelor şi ONG urilor, iar punerea în aceeaşi serie a partidelor de opoziţie şi a grupurilor extremiste spune multe despre cei care gândesc astfel de planuri.


Dacă faptul că demenţii din serviciile de informaţii americane nu au aflat că Războiul Rece s-a terminat, şi sunt paranoici în legătură cu Rusia poate fi înţeles, felul în care privesc relaţiile României cu UE nu poate fi acceptat. Citez: "3) European Union (FPOL-4H). Philosophies and motives behind leadership objectives, strategies, and efforts regarding the European Union (EU). Evidence of, and thoughts about, increasing reliance upon EU, and diminishing reliance upon US, regional leadership. Leadership and public views about levels of influence among European states, including relations between states and EU institutions as well as emergence of a preeminent state or a core alliance in Europe. Evidence of Romanian mismanagement of EU funding, and government efforts to ensure transparent management of foreign aid. Details about formal and informal alliances between Romania and other EU states, including plans and efforts to cooperate on issues of mutual concern. Plans and efforts to cooperate with regional neighbors, EU members, and non-state actors to influence EU policies. Plans and efforts, including investment strategies, regarding European Security and Defense Policy (ESDP). Plans and efforts regarding EU expansion. Plans and efforts regarding specific EU policies and decisions."


Mi se pare evident că SUA consideră UE un adversar, şi vrea să folosească ţări precum România împotriva vechilor membri ai UE, pentru a o slăbi. Caută permanent motive pentru a-şi justifica prezenţa în Europa, care nu mai este cu nimic justificată. Şi vor să se folosească de rusofobia ţărilor foste comuniste împotriva celor care doresc normalizarea relaţiilor cu Rusia.

Un sfat pentru cei doi, Ponta şi Antonescu: dacă vor să fie acceptaţi la Washington ca o alternativă la băsescu, trebuie să-şi formuleze un discurs anti-rus şi mai dur decât cel al Încrucişătorului. Altminteri nu au nicio şansă! Nu glumesc! Şi s-o lase mai moale cu integrarea europeană, cu relaţiile cu PSE şi cu Internaţionala Liberală. Sunt puncte negre pentru ei la Înalta Poartă de la Washington.


Citiţi cu atenţie telegrama. Este scandaloasă, şi cu toate astea nimeni nu scoate un cuvânt, nimeni nu protestează. Oficialităţile sunt practic paralizate de frică, presa o citeşte din doi în doi, şi doar în legătură cu Rusia, fără să se întrebe, spre pildă, de ce se cere ofiţerilor de informaţii să afle "official and personal phone numbers, fax numbers, and e-mail addresses of principal civilian and military leaders"? Au la Bucureşti o reţea de ascultare a oficialităţilor române?

Aveţi, în toată splendoarea lui, chipul hidos al Marelui Licurici. Şi paranoic, cum spuneam. Care, cu cât este mai slăbit, mai afectat  de criză şi de concurenţa capitalismului asiatic, cu atât vrea să-şi controleze până în cele mai mici amănunte vasalii.  Este conştient că farmecul s-a dus, şi doar cu parul îi mai poate ţine pe lângă el. Telegrama asta este semn de slăbiciune din partea SUA, nu de tărie. De asta îl urăsc de moarte pe tipul care le publică. Iar lichidarea lui, cum cer politicieni de la Washington, ar fi o şi mai mare dovadă de slăbiciune.

4 comentarii:

Karakas spunea...

Obama s-a dus in Afganistan, si si-a laudat trupele spunind ca au facut "progrese": "Today we can be proud that there are fewer areas under Taliban control."

Dar in contrast cu Obama, un raport al Pentagonului catre Congres afirma ca violenta a atins u nivel maxim, de patru ori mai multe ciocniri armate cu talibanii.

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-11913302

Ca sa intelegem "sucsesul" misiunii NATO, trebuie sa stim ca in multe orase din tara si de linga Kabul, somajul este de 70%, si ca afganii de rind se pling ca, desi citesc din ziare despre sutele de milioane de dolari primiti de Afganistan, ei nu vad nici un cent. Din disperare ca nu isi gasesc locuri de munca, multi devin dependenti de droguri.

http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-11796617

Karakas spunea...

Ion Iliescu dovedeste si azi ca este un politician cu experienta, capabil sa vada lucrurile corect:

‘”Aceste noi informaţii denotă mentalitatea de mare putere a SUA, care caută să obţină informaţii complete din toate coloniile lor” a declarat Ion Iliescu.

Întrebat dacă se referă în acest context la România ca la o colonie a Statelor Unite, fostul preşedinte a afirmat că “aceasta este o rotiţă într-un mecanism pe care ei vor să-l controleze”.

http://www.mediafax.ro/politic/iliescu-sua-vor-sa-obtina-informatii-corecte-despre-coloniile-lor-7777232/

Da, suntem o colonie, si da, SUA doreste sa isi controleze teritoriile din sfera lor de influenta.

Este totusi o bizarerie cerinta ca diplomatii americani sa colecteze date biometrice despre politicienii romani. Oare cum o fac? Aduna fire de par de pe sacouri la receptii? Musca putin din politicianul cu pricina si se scuza ca au vrut doar sa il sarute? Ii spune ca are ceva in ochi, si in timp ce incearca aparent sa ii scoata geana, ii trage si un scan la iris? Se imprietenesc cu dentistii politicienilor?

Si nu in ultimul rind mi se pare curios ca sarcinile astea sunt trasate de Departamentul de Stat si nu de CIA. Sau recolta e asa de bogata ca au iesit si diplomatii americani la “cules de informatii”, impreuna cu camarazii de la serviciile secrete ? Mai era un tovaras care scotea studentii la munca patriotica cind nu ii mai ajungeau soldatii...

vecinadeblog spunea...

In plus, noile propuneri de modificare a Codului Muncii, de care sa beneficieze angajatorii, nu provin de la patronatele romane ci de la Camera de Comert Romano Americana si Consiliul Investitorilor Straini (companii multinationale printre care se afla numerose corporatii americane)!

Anonim spunea...

Adica provin de la noii stapani de sclavi. De data asta, sclavi din Romania (si alte tari asisjderea), nu din Africa. :(

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...