marți, 14 decembrie 2010

Trenule, reformă eşuată...



O analiză interesantă şi plină de subînţelesuri, în ZF, despre urmările planului genial al Băncii Mondiale de a "restructura" CFR.  Citiţi cu atenţie, şi vedeţi similitudinile de discurs dintre băsescu(cel care a negociat "restructurarea" CFR cu BM) şi conţopiştii băncii. băsescu ne spune că nu ne permitem stat social, BM ne spune că nu ne permitem CFR. Şi că e cazul să scăpăm dracului şi de unul, şi de celelalte.

Citez doar câteva paragrafe din articol, cu poziţia BM, care, ca de obicei, are poziţia celui care nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase: "Legat de decizia Guvernului de-a diviza căile ferate române în 1998, oficialii Băncii Mondiale susţin că la momentul respectiv, nu a existat o opţiune preferată din partea Băncii Mondiale atât timp cât reforma era în conformitate cu acquis-ul UE anticipat atunci.


Reprezentanţii BM mai precizează că sistemul feroviar nu este "neprofitabil" din cauza numărului mare de companii feroviare care au apărut, ci din cauza faptului că venitul disponibil pentru întreaga industrie a căilor ferate de pe piaţa românească nu este suficient pentru a plăti toate resursele din reţea, operaţiunile şi personalul din cadrul acestuia.
"În ţările europene mai bogate, guvernele plătesc diferenţa, însă guvernul României nici nu a fost capabil să-şi permită acest lucru, şi nici nu a permis/încurajat companiile să reducă resursele", potrivit oficialilor BM, care mai adaugă că restructurarea căilor ferate, fără nicio altă măsură, nu este rentabilă. "Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de subvenţii de capital în vederea dezvoltării infrastructurii şi achiziţiei de material rulant".

Mai mult, reprezentanţii BM au declarat că nimeni nu a prevăzut la momentul divizării că societăţile feroviare vor putea funcţiona fără sprijin bugetar, chiar dacă statul a cheltuit în ultimii cinci ani 2 miliarde de euro numai prin subvenţionarea transportatorului feroviar de călători CFR Călători, potrivit datelor trimise de reprezentanţii CFR."


Oricum, din cauza politicienilor tembeli, pe care noi i-am ales, să fim bine înţeleşi, România a ajuns un soi de cobai, pe pielea căruia tot felul de cretini, de la FMI, de la BM, de la Bruxelles, de pe la transnaţionale şi de pe unde apucă, fac experimente. Puţin le pasă lor de consecinţe. Dă-i în pizda mă-sii de români! De vreme ce nu fac gălăgie, înseamnă că le place! Iar politicienii primesc, drept premiu pentru că le oferă o ţară de care să dispună cum vor ei, primesc un alibi pentru furtişagurile lor. Că-i doare în cur pe ăia de la FMI şi de la BM că sunt arătaţi cu degetul pentru măsurile tembele ce distrug locuri de muncă şi destine.


Ia puneţi-vă mintea la contribuţie şi daţi-vă cu părerea: care este următorul experiment pe pielea, şi pe banii, noştri?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...