joi, 13 ianuarie 2011

Aşa vrea pula lui!



"România este pe drumul cel bun, Iubitul Conducător e la manşă! Fugiiiiiiiiiţi!"


Dacă vrea cineva o dovadă în plus că România este la pula lui băsescu, o are, sub forma scandalului stârnit de "recalcularea" pensiilor militarilor. O decizie mai ineptă decât asta rar mi-a fost dat să văd. Pentru că una este să faci asta pentru cineva care a avut carte de muncă, deşi nici în acest caz lucrurile nu sunt chiar simple, şi alta pentru cineva care nu are carte de muncă, şi mai ales provine dintr-un mediu în care între grad şi funcţie pot exista diferenţe semnificative.


Exista o metodă mult mai simplă, care a fost propusă Parlamentului şi Guvernului de o Comisie formată din specialişti din Armată, Poliţie, SRI, SIE, SPP. Ea viza o ajustare a punctului de pensie, astfel încât pensiile de peste 3000 de lei să scadă. Dar de ce simplu, când se poate aberant? A zis Iubitul Conducător că trebuie să primească toţi pensii în funţie de cât au contribuit? A zis! Ce contează că în Armată, de la Cuza încoace, pensiile au fost plătite după alte criterii? Dacă aşa vrea pula lui, musai trebuie!


Este o rusine modul în care nişte târâtoare din MApN încearcă să justifice mizeria asta şi-l apără pe Generalul Izmenelor, care se bătea în piept cu cărămida că datorită lui pensiile nu se vor reduce, şi ameninţa cu demisia, dacă se întâmplă să scadă. Se aşteaptă cineva ca derbedeul ăsta să aibă demnitate?


Dar nu-i nimic! Sunt destui tâmpiţi în ţara asta, care vor vota cu PDL, indiferent cât de mult ar fi umiliţi. Se pare că le place. Şi dacă le place, poţi face ceva în plăcerea omului? Hai, succesuri!

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Deh, o nedreptate facuta sa repare o alta nedreptate... Doar ca nu-i pling pe toti aia din armata. In nici un caz pe bucatarul de la popota de garnizoana din Brasov, care in viata lui n-a vazut vreun front, gras ca o bute, fara fir de par alb, iesit la pensie la 45 de ani (cam cit am eu acum), cu o pensie cam cit salariul meu (de calificat, doctor in meseria mea, lucrund la multinationala), verde ca bradu', liber si posesor de pensiune si cite-o amanta in fiecare comuna de unde cumpara porci. Asa-si incep unii a doua viata, pe pensie de la armata. Mai cunosc si niste plutonieri, magazioneri de felul lor, care-o duc la fel de bine. In afara de flacaii de pe front, nu-i pling pe aia de la armata. Cind s-o da un topor din asta si la magistrati, o sa respir usurat.

Stiu ca nu va place aceasta atitudine, dar in tara asta unii nu si-au meritat pe vremuri nici veniturile, nici acum pensiile, si sint multi aia. Nu ca sint de acord cu felul in care se fac ajustarile, ca nu sint de acord. Dupa mine, ar trebui sa li se acorde pensia ca si parintilor mei, dupa contributie si vechime, nu dupa legi speciale. Si asa consider ca li s-ar face o favoare, pentru ca asa cum am spus, in afara de frontisti, nu ar merita-o nici pe sfert.

Pe mine unul criteriile si legile lui Cuza nu ma intereseaza, ca sint desuete; armata nu e acum ce-a fost atunci. Nici Basescu nu e Cuza, nici noi, poporenii, nu sintem Ion Roata. Astea sint vremurile noastre, decazute. De ce sa consideram meritele epigonilor egale cu ale inaintasilor, cind nu se compara?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...