vineri, 18 februarie 2011

S-a scumpitără tabloidili?



M-a apucat o greaţă imensă citind Raportul CE privind "progresele" României în procesul MCV. Mă doare în cur de aprecierile unor birocraţi la fel de tembeli ca şi ai noştri, care scriu după cum dictează interesele şefilor lor. După mai bine de şase ani de "monitorizări", situaţia din Justiţie este mai proastă ca oricând, iar în Procuratură e un dezastru. 


Cât de bou să fii să lauzi activitatea ANI? O instituţie inutilă, ridicolă, pe care băsescu o foloseşte ca pe o poliţie politică. Să plângi că bugetul ANI e insuificient, când ăia nu merită nici ajutorul de şomaj, după ce "rezultate" au, este o sfidare a bunului-simţ. Da' ce, s-au scumpit tabloidele? Că băieţii de acolo îşi iau "informaţiile". Iar sentinţele lor sunt infirmate una câte una de Justiţie. Eu, în locul primarului de la Sibiu, i-aş da în judecată şi le-aş cere daune fix bugetul pe anul ăsta.


M-am săturat şi de criticile la adresa Parlamentului, ca instituţie. Idioţii ăia doi, Ridzi şi Păsat, puteau fi judecaţi şi condamnaţi până acum. Nu era nevoie de nicio intervenţie a Parlamentului. De fapt, a fost un episod din războiul DNA cu Parlamentul, pentru că în ţara asta orice dobitoc cu puţină putere vrea să-şi arate muşchii şi să pupe în cur pe ăla de care depinde păpica lui. DNA a jucat pe mâna lui băsescu împotriva Parlamentului, şi la Bruxelles ăia s-au făcut ecoul luptelor cretine din politica românească. 


N-o lungesc, că n-am de ce. Am crezut că Bruxellesul va fi un soi de paznic de far în ceea ce priveşte starea democraţiei româneşti. Nu este, ba, mai mult, bate şi pe acolo un vânt de autoritarism şi o dorinţă de a trece de Parlament şi de a face fix ce vor muşchii ălora din Comisie. Am crezut că va fi un exemplu de corectitudine. Nu este. Ne place sau nu, nu de la Bruxelles va veni schimbarea în România. Şi cum nici dinspre ai noştri nu avem ce aştepta, se pare că am cam cacarisit-o.


Apropo: unde a dus Oprescu bolovanii ăia scoşi de pe Bulevardul Aviatorilor? L-a apucat zelul asfaltator când era mai multă nevoie de piatra aia cubică...

3 comentarii:

Karakas spunea...

Multe tari au institutii similare ANI. Dar n-ar fi nevoie de ele, daca demnitarii ar fi obligati de lege sa isi publice averile. E rolul Procuraturii sa investigheze nereguli, pentru toti cetatenii.

Referitor la UE, sunt dezamagit ca si tine. O dau tare cu monitorizarea pe justitie, dar nu isi pun problema fundamentala despre faptul ca puterea calca democratia in picioare. Cum naiba sa ai incredere intr-o justitie politizata?

Fluieratorul spunea...

Bruxelles-ul gargariseste, cine mai are ceva de jefuit jefuieste, sintem pashalic dotat cu tiranie locala cu eticheta de democratie. Asta-i. Cit despre drepturile omului, incep sa se duca pe basca. Vom fi China Europei.

Anonim spunea...

Analizele pertinente pe care le publici ar trebui sa trezeasca interesul oricarui PARTID DE STANGA.
Din pacate asa ceva nu exista in Romanica!Citim noi, iti dam dreptate si...ATAT!
Unde este oare stanga romanesca?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...