joi, 24 martie 2011

Cu corupţia de la Cotroceni cum rămâne, Danele?


Onor Coruptului Suprem!

E bine că ăia de la DNA l-au săltat pe Petcu, de la CNSRL-Frăţia. Deşi puteau să mai aştepte, că prea se suprapune peste scandalul acuzelor aduse lui mircea băsescu, anume că a luat 300.000 de euro de la Bercea Mondial.


Dar mie mi se pare că cel mai serios caz de corupţie e ăsta: Alexanda Gătej, fost consilier prezidenţial, venită din lumea multinaţionalelor, a fost aleasă preşedinte al AmCham, organizaţia care a scris noul Cod al Muncii, al cărui suporter înfocat a fost şi este preşedintele băsescu, şi a fost asumat de guvernul boc în Parlament. 


De ce a ajuns madam preşedinte al AmCham, când firma la care este unic acţionar, Maldon & Wat, s-a înfiinţat de nici o lună? Practic, firma este o ficţiune!  Pot să mă gândesc că funcţia este o recompensă pentru lobbyul făcut pe lângă preşedinte şi guvern, atunci când era consilier prezidenţial, în scopul adoptării unei legi care aduce avantaje de miliarde de euro companiilor reprezentate în AmCham, dar îi afectează grav pe angajaţii români?


E bine să-l fluierăm pe Severin, pentru o presupusă mită de 12.000 de euro. Dar cu madam Gătej, cu AmCham, cu băsescu şi cu boc, cu moluştele care au acceptat ordinul de a legifera interesele unor afacerişti cum rămâne, Danele? Sau te caci pe tine de frică, atunci când e vorba de gaşca asta de hrăpăreţi şi trădători?

4 comentarii:

Costin Comba spunea...

Ati vazut rechizitoriul procurorilor in legatura cu Vama Halmeu? Cica jocurile se faceau in sediul central al PDL din Bucuresti. Acum sa ii vedem pe DNA-isti cum se duc ei sa ii aresteze 24 de ore pe membrii pdl Bucuresti si sa ii interogheze. Dar despre imaginile cu mita vamesilor ce au spus procurorii? Ca scenele de mita nu sunt clare si nu pot fi probe, dar scenele de SEX sunt clare. Va dati seama in ce lume traim. I-au adus pe aia cu elicopterele si acum le da drumul in lipsa de probe. Cred ca era amenintata Regina.

casandra spunea...

Constantin,
Dna Gatej a fost pana la data numirii sale la Cotroceni, in functia de consilier prezidential cu rang de ministru, tot presedintele AmCham. Acum s-a intors la matca si preia functia detinuta de dl. Sorin Mandrutescu in perioada cotrocenista a doamnei.
Sa vedem ce functie in statul roman va primi dl. Mandrutescu...
Stii ce este degradant?
Nu faptul ca un consilier prezidential pleaca intr-o organizatie privata al carei scop este promovarea intereslor economice si comerciale americane, (a se se citi: http://www.amcham.ro/index.html/articles/article_about/About-AmCham-Romania.html), ci faptul ca presedintele unei organizatii de lobby, de fapt, a fost acceptat de presedintele statului roman in functia de consilier prezidential.

Iti amintesc un exemplu tulburator. Inainte de a fi numit ambasador al SUA la Bucuresti, dl. Mark Gitenstein (o persoana remarcabila, altfel, pe care o apreciez) a fost propus pentru o functie in administratia federala. Nu a primit acceptul de a ocupa acea functie in Departamentul Justitiei din cauza faptului ca anterior fusese inregistrat ca lobbyist pentru Camera de comert a SUA.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Gitenstein
Adica, promova interesele unor entitati private americane. Nu straine!
Functia de la care a fost respins era una importanta, dar nu de prim rang. Functia de consilier al presedintelui Obama ar fi fost de neconceput pentru dl. Gitenstein. Si promova interesele private americane, nu straine!

Din pacate, criteriile etice aplicabile in SUA la nivelul oficialilor nu se pot aplica si in Romania. Oficialii nostri au integritatea si onoarea unor randasi si sunt tratati ca atare.

O observatie: AmCham promoveaza interesele investitorilor americani in Romania, ceea ce inseamna cam 320 de firme, cu 150.000 de salariati in anul 2009 si cu investitii de 10 mld. dolari. Atat!

Anonim spunea...

ci'ca'l arestara pe Petcu de la pedele.

Anonim spunea...

va fute base cu pula-n-doita
hahahahahahaha!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...