luni, 14 martie 2011

Ipoteze




Se profilează un scandal imens. Victor Ciutacu a primit azi, şi a publicat, în Jurnalul Naţional, o scrisoare, care seamănă mai mult a declaraţie în faţa organului de cercetare penală, din partea lui Radu Mărginean, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, cercetat într-un dosar legat de numirea şefei de la vama Halmeu. Evident, ţinta dezvăluirilor este Sorin Blejnar.


Nenea cu pricina, expeditorul, care va să zică, neagă cu înverşunare, şi cu frica în glas, pe Realitatea, că el ar fi autorul scrisorii. Să zicem că e aşa. Atunci nu pot să nu mă gândesc la două ipoteze, pentru a explica misterul. Prima: SRI, sau un alt serviciu implicat în anchetă, este nemulţumit că DNA, sau cine dracu instrumentează cazul ăsta, vrea să pună batista pe ţambal şi să se oprească la plevuşcă, sau, a doua, cineva din DNA, sau din alt parchet, nemulţumit că nu este lăsat să ajungă la rechini, foloseşte date din declaraţiile celor anchetaţi, inclusiv din cele ale declaraţiilor lui Mărginean, poate şi din cele oferite de servicii, pentru a declanşa un scandal public, şi astfel să poată să meargă mai sus cu cercetările.


Era vizibil impasul în care a intrat ancheta şi faptul că, după circul cu arestările cu turma, nu se mai întâmplă nimic, conform ordinului de zi pe unitate: corupţii sunt cel mult şefi de sindicat. Ei bine, unii nu vor să execute ordinul. Şi rezultatul îl putem citi. Sper să-l citească şi cei care au obligaţia să ne dea nişte răspunsuri. 


Nu aş lega scrisoarea asta de lupta din PDL. Este altceva. Ce, deocamdată e greu de spus. Aştept să văd dacă cineva dă curs scrisorii şi va verifica informaţiile, dând şi un răspuns public. Dacă nu se întâmplă nimic, şi repede, presimt că se vor înmulţi scrisorile...    

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...