marți, 22 martie 2011

O luptă care nu merită dusă



Sincer, nu-l înţeleg pe Adrian Severin. Nu e un tâmpit, ajuns în politică pentru că a avut bani şi şi-a cumpărat un fotoliu de deputat sau de senator, aşa, să-şi facă un capriciu. Şi-a construit o carieră, a fost de două ori ministru, şi nu tocmai prost. I s-a legat tinicheaua aia cretină cu H2O de coadă, dar atât pot face caţavencii, atât fac. Cred că a fost sincer la stânga. Şi a luptat pentru ideile lui.


Doar că acum poartă o luptă pe care n-o poate câştiga, mai mult, îl anulează total ca om politic. Lupta asta nu merită dusă. Deşi el crede altceva. Să admitem că a fost vânat de unii. Ipoteza nu este tocmai fantastică, omul nostru având un talent special de a se pune rău cu toţi, din prea multă ambiţie. Şi cred că îi poate da lecţii de aroganţă şi lui Năstase.  Ştiu eu vreo doi din PSE şi din grupul socialist din PE care se bucură că scapă de el.


Dar singur şi-a vârât capul în laţ, băieţii nu fac decât să profite. Dacă pleca IMEDIAT ce a izbucnit scandalul, avea toate şansele să revină. De murit de foame nici vorbă. La câte ştie de pe culoarele politicii de la Bruxelles, putea fi liniştit un consultant din umbră. Sau putea face acelaşi lucru la Bucureşti, pentru cei care vor bani europeni. Între timp se lămurea ce şi cum şi cu înregistrarea. Şi eu am serioase dubii în legătură cu cronologia şi semnificaţia faptelor.


Dar un om cu mintea la purtător ştie ce pagube poate face o campanie de presă, mai ales când se porneşte împotriva politicienilor. Ştie şi faptul că mogulii din presă, indiferent de etnie, culoare, rasă, convingeri politice, religie şi înclinaţii sexuale, amestecaţi până peste cap în declanşarea şi agravarea crizei economice actuale, vor să abată atenţia de la vina lor, arătând cu deştu' spre politicieni. Şi nu intră într-o luptă pe care n-o poate câştiga cu niciun chip. O retragere strategică este de preferat luptei până la ultimul cartuş.


Adrian Severin nu mai există, ca om politic. Şi-a făcut-o cu mâna lui. Cu un ultim gest de luciditate, ar putea lua decizia să nu facă rău altora. României şi partidului care l-a trimis acolo, în primul rând. Pentru asta îţi trebuie un dram de altruism. Dar Adrian Severin este şi un mare egoist, nu doar un mare prost, în cazul de faţă...

2 comentarii:

Karakas spunea...

Ma intereseaza mai putin persoana lui, dar imi pare rau ca a facut atita rau stingii romanesti cramponindu-se de scaun. Putea sa ia o pauza, avea bani destui in cont.

georges spunea...

mare mare pacat ca stanga romaneasca este asociata cu astfel de personaje. probabil ca va trece ceva vreme pana sa pot vota un partid social democrat care sa aiba ceva in comun cu social democratia.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...