sâmbătă, 12 martie 2011

Pure beauty: munţii Georgiei


Fotografiile sunt făcute de profesionişti, cel mai probabil ruşi, care se pare că participau la un soi de raid publicitar, cu SUV uri de clasă medie, inclusiv cu un Renault Duster(că Dacia le stă în gât ruşilor, asta e!). Au trecut prin Azerbaijan şi prin Georgia. O să vedeţi un lucru, chiar dacă este vorba doar despre fotografii: amabilitatea tratamentului aplicat Azerbaijanului, şi severitatea celui aplicat Georgiei. Se simte că nu-i iubesc pe georgieni. Fie şi după locul ales, în Tbilisi, pentru şedinţa foto cu autoturismele.

Este la fel de adevărat că petro-dolarii azerilor fac minuni, şi băieţii par a şti cum să-i folosească şi pentru altceva decât consum de lux: mai o autostradă, mai nişte clădiri renovaţe ţâţă de mâţă, mă rog, ştiţi şi voi despre ce vorbesc. 


Şochează sărăcia georgienilor. Raiul neo-liberal care ar fi Georgia, admirat de labertarienii noştri, este o mare minciună. O să vedeţi în câteva sate de munte o sărăcie de n-o să vă vină să credeţi. Ne dau clasă în materie! 


Restul fotografiilor, ca de obicei, pe celălalt blog. Ca şi noi, georgienii au frumuseţi de-ţi taie respiraţia, păcat că n-ai cum ajunge la ele. Că drumuri, de unde? Ăla de-i conduce e prea ocupat să-şi roadă cravata şi să-şi alerge adversarii cu pulanul! 


PS: uitam! Daniele, prea nefericitule! Oftică-te! Georgienii au deja măgăoaia lor, pe post de catedrală a neamului!  Ce păzeşti? Afuriseşte-l pe băsescu, poate se mişcă ceva!


Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...