miercuri, 11 mai 2011

Începutul sfârşitului UE



Lăsând gluma la o parte, cea mai îngrijorătoare ştire pentru viitorul Europei, în general, o reprezintă aceea despre decizia Danemarcei de a reinstitui controale la graniţelei ei Schengen. Atenţie: asta ca urmare a unui acord al partidului de guvernământ cu un partid de extremă dreapta. 


În timp ce cretinii, de aici şi de aiurea, se luptă cu stânga şi denunţă cu mânie proletară "socialismul" construcţiei europene, extrema dreaptă din întreaga Europă distruge o construcţie care a asigurat pacea şi prosperitatea unui continent de pe care au pornit două războaie mondiale într-o jumătate de secol, războaie care au făcut vreo cinci sute de milioane de victime. 


Acum demonii care au generat cele două masacre la scară planetară zburdă iar pe câmpiile Europei.  În spatele celor care au deschis cutia Pandorei se află lăcomia unor indivizi care nu au înţeles nimic din lecţiile istoriei. Aceşti indivizi se simt încorsetaţi de regulile UE, nu pot face bani când, cum şi cât vor ei. Au distrus state, de ce nu ar distruge şi o construcţie precum UE?


Pentru ei pacea, pacea socială, serviciile publice, educaţia, sănătatea, gradul de ocupare a forţei de muncă, un mediu curat, solidaritatea naţională şi socială  sunt tot atâtea obstacole în calea afacerilor lor. Şi orice obstacol poate fi distrus. Dacă ai suficienţi bani şi destulă determinare, lucruri care nu le lipsesc. Au distrus politicul, corupându-i pe politicieni.  Au distrus solidaritatea socială, corupându-i pe sindicalişti. Au eliminat vocile critice, cumpărând elitele intelectuale, sau marginalizându-i şi demonizându-i pe cei pe care nu i-au putut cumpăra. Pe cetăţeni i-ai transformat în zombi prin intermediul mediilor de informare, care se tabloidizează cu o viteză incredibilă.


Adepţilor teoriilor conspiraţioniste le dau o veste proastă: toate astea nu se fac pentru a instaura o Guvernare Mondială. Nici vorbă de aşa ceva! Nu, singurul lucru care ne aşteaptă este haosul, anarhia, conflictele armate, distrugerea mediului, epuizarea resurselor. Oamenii ăştia nu au un plan. Sau dacă-l au, el este acela de a face cât mai mulţi bani, acum, indiferent de metode şi de consecinţe. Restul sunt poveşti. 


Aşadar gestul Danemarcei este începutul sfârşitului UE. Probabil că în spatele ei se află Germania şi Franţa, care au nişte interese de moment. Asta ne arată ce pitici politici sunt Merkel şi Sarkozy. Şi ce nevoie am avea acum de un nou Jean Monnet sau de un nou Konrad Adenauer. Dar ce să iasă dintr-o clasă politică de căcat, pretudindeni în Europa?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ţeapa lor. Îşi vor da seama singuri cât de proastă e ideea când se va îngreuna traficul de mărfuri (extrem de important pentru o ţară maritimă cum sunt ei - 109 milioane tone de mărfuri pe an prin 10 porturi, de 2 ori cât traficul prin porturile Constanţa, Mangalia şi Galaţi puse la un loc) şi vor pierde bani.

În putredul capitalism, politicienii sunt foarte tari în gură până când le este afectat buzunarul. Atunci se îmblânzesc.

~Nautilus

Béranger spunea...

Nene Nautilus, nu te bucura prematur. N-o să ceară paşaportul containerelor de pe vapoare, ci cetăţenilor umblători. Traficul de marfă nu va fi îngreunat în mod semnificativ.

Pe de altă parte, pe româneşte, mă doare-n pulă. Eu n-am nevoie nici de Schengen, nici de o UE lărgită. O CEE lărgită era bună. Fiecare cu moneda lui, CU ACORDURI COMERCIALE ŞI VAMALE, dar cu verificarea paşapoartelor la frontieră -- şi cu scutirea de viză în cazul cetăţenilor din ţările membre.

N-am nevoie să merg doar cu buletinul sau chiar fără nici un act în interiorul Schengen. Lipsa oricărui control la frontiere este chiar dăunător -- de unde să se ştie dacă un criminal căutat este la Edinborough sau la Szeged? E mai bine să existe o legitimare la fontieră.

A, că măsura e de dreapta? Păi mai contează? Câtă vreme eu nu pot pur şi simplu să mă dau jos din avion la Paris, Londra sau Hamburg, şi să-mi caut de lucuru în mod direct, fără a avea nevoie de un permis de muncă, CE MARE CĂCAT DE LIBERTATE AM?

Anonim spunea...

1. Ca să găseşti droguri, "arme şi pui congelaţi" sau imigranţi arabi şi africani sau ce mai pretind ei că ar căuta e mai sigur să te uiţi în containerele venite cu vaporul decât în paşaportul Mătuşii Tamara;

2. Pentru un om care coboară din avion sau din autocar şi se duce la treaba lui, e un inconvenient nesemnificativ. Din 2007 încoace la orice călătorie într-o ţară Schengen examinarea paşaportului meu a durat în medie 30 de secunde;

3. Am toate motivele să mă bucur atunci când îşi bat cuie în talpă piticii cu multe fiţe şi cu pretenţii (grecii cu datoriile, olandezii cu pupatul fundului musulmanilor şi nordicii cu mofturile lor de "societate paşnică, nobilă şi ecologistă - toate 3 la fel de reale ca o bancnotă de 167 de euro")

:))

~Nautilus

Béranger spunea...

Containerele de pe vase venite din afara spaţiului Schengen oricum sunt inspectate -- cât de bine, asta e altă poveste.

Acum se vor inspecta şi cele din ţări Schengen -- în căutare de tunisieni, libieni, etc.

incognito spunea...

"În spatele celor care au deschis cutia Pandorei se află lăcomia unor indivizi care nu au înţeles nimic din lecţiile istoriei."
Cine n-a trait istoria ar trebui macar sa o citeasca. Cum sa intelegi ce nu stii?

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/05/e-mail-pt-emilica.html

Anonim spunea...

Cred ca Danemarca pur si simplu alege sa faca ce trebuie facut pentru binele acelei societati. Si bravo lor!
Sunt fruntasi la absenta coruptiei, nici cu economia nu o duc rau, stau mai prost la tenis si schi dar asta nu-i impiedica sa fie fericiti si prosperi :).
Nu distrug nicio constructie, doar sunt impotriva unui spatiu Schengen insuficient de bine conceput si administrat.
Ei pur si simplu merg pe drumul lor si bine fac pentru natiunea lor. Nu cred nici ca sunt un pion otravit pentru o alta putere si nici ca doar marile natiuni au dreptate si stiu ele ce-i mai bine pentru toti ceilalti.
Problema e ca noi nu avem niciun drum.

Andrei spunea...

UE nu se distruge asa de usor. A fost creata din interes economic si pana nu dispar banii sau preocuparile materiale asa nici nu vor disparea colaborarile economice intre state.
Eu sunt curios daca UE va merge mai departe decat colaborarea economica si se va transforma intr-o federatie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...