miercuri, 22 iunie 2011

Delirul continuă


Delirul lui băsescu continuă în ritm susţinut. Azi s-a dus la RRA să se răfuiască, o dată în plus, cu adversarii lui politici. Este tot mai dezlânat, mai lipsit de logică, şi mai egocentric. Totul trebuie să se desfăşoare în jurul lui. el e miezul din Fanta, vorba lui Mircea Badea. El e EL, e Zeus, ăilalţi nişte căcaţi, şi pe care îi tratează ca atare. 

Ce dacă decizia CCR este obligatorie, inclusiv pentru Preşedintele României? El, Supremul Cur al politicii româneşti a decis să nu ţină cont de decizia ei în privinţa modificărilor declarate neconstituţionale, şi a trimis textul Parlamentului, să se spele ăia pe cap cu el. Vorbeşte permanent despre el ca despre autorul textului revizuirii, ceea ce este adevărat, dar neconstituţional, pentru că Guvernul trebuie să întocmească textul, şi guvernului îi revenea obligaţia să ia o decizie după sentinţa CCR. 

Evident, nu se aşteaptă să se întâmple ceva în Parlament. Dar aşa eşecul nu va fi al lui, va da vina pe Opoziţie, pe baroni, pe "răii" care nu vor să-i permită să "modernizeze" statul.  Un exemplu de "modernizare": vrea să dea comunelor atribuţii care până acum aparţineau instituţiilor judeţene, după desfiinţarea judeţelor. Păi cele mai multe comune nu pot plăti nici acum salariile angajaţilor, de unde bani în plus pentru aceste servicii? Mai mult, vrea să nu mai permită transferuri bugetare către comunităţile locale. Să se întreţină singure, chiar şi prin comasare. Vă daţi seama ce tragedie se va produce? Comunităţi întregi vor muri, pur şi simplu. Nu doar comune, dar şi oraşe. 

Statul are obligaţia să reducă decalajele de dezvoltare între diversele sale regiuni, prin politici redistributive.  Ce vrea băsescu? Să distrugă mecanismele de solidaritate naţională în numele "eficienţei". Boul ăsta crede că un stat e o cârciumă? Statul are alte funcţiuni, şi altele trebuie să fie criteriile după care este judecată performanţa lui. Dar ce ştie băsescu, în afară de băga băţul prin gard? Ca să se distreze, pentru că atât îl duce mintea!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...