marți, 28 iunie 2011

O lovitură preventivă



Ieri era zarvă mare în legătură cu înfiinţarea unui soi de Minister al Absorbţiei Fondurilor Europene. Adică încă o tichie de mărgăritar pe chelia incapacităţii administrative a iubitei noastre patrii, republica Absurdă România. Vă daţi seama că n-a rămas unul din coaliţia guvernamentală să nu bălească, visând cu ochii deschişi cum stau cu curul pe mormane de ieuro. 

E drept că unii dintre cei care băleau şi-au întrerupt visele umede, treziţi fiind de perspectiva ca pe promisul purcoi de ieuro să stea curul gras al elenei udrea. Drept pentru care să vezi a dracului potriveală: apare de la DNA, pe surse, informaţia că un nene, Andreica, client al stabilimentului din Ştirbei Vodă, şi fost secretar de stat în ministerul condus de Fecioara din Pleşcoi o acuză indirect c-a dat cu svastul în banii europeni. 

Cum eu nu cred că se atinge cineva de udrea până nu o văd defilând cu cătuşe prin faţa camerelor de luat vederi, tot circul mediatic nu este decât o lovitură preventivă. I se dă un avertisment: "Nu fi lacomă, madam! Lasă-ne şi nouă ceva! Ai curul destul de gras!"

La fel de adevărat este şi că nu cred că Ministerul ăsta al absorbţiei fondurilor europene va poposi în curtea UDMR. Pur şi simplu nu cred!  Vor primi şi ei un secretar de stat acolo, dar nu fotoliul de ministru. Să vă fac un desen, ceva?

Nu-i mişto lumea portocaliiilor? 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt multi in ministere carora nu le convine deloc ideea asta.
De ex. eu care fac proiecte pe asa ceva de aproape 10 ani (am fost canva full time in asa ceva, de vreo 6 ani sunt doar part-time) nu depun nimic la ministerul lui Valerian Vreme...

Karakas spunea...

Numai titlul sa-l citesti si te apuca risu: Ministerul Absorbtiei De Bani din UE. Da' cu Ministerul Integrarii Europene ce-au facut?

Io zis sa faca si un Minister al Pantofilor cu Toc si unu care da Vuitoane si Mercedezuri la ministresele cu fundu slab.

Fluieratorul spunea...

Asa-i zice, ministerul sugaci de bani?? Fain!

Ministerul Integrarii e de trista faima, are o istorie de ciupeala (Hildegard Puwak, din fericire nu se mai aude/vede), de stupizenie(Anca Boagiu, inca mai misca, la fel), si numai de acestea imi aduc aminte, ca n-am chef sa ma apuc de sapaturi...

Nu se poate sa dai unei doamne rafinate (si ma refeream la Raluca Turcan), unei frustrate (Sulfina Barbu, ramasa fara coledzi) sau unei conlocuitoare (Andrea Paul Vass, tupeista auto-proclamat competenta, ca de la UDMR nu stiu nici o fusta) un minister cu pete pe obraz...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...