vineri, 3 iunie 2011

Propunere de modificare a Constituţiei



"Constituţia prevede că Preşedintele României nu poate iniţia revizuirea Constituţiei decât la propunerea Guvernului. Guvernul face doar o propunere, urmând ca Preşedintele României, în calitate de iniţiator să transmită Parlamentului forma finală a proiectului de revizuire a Constituţiei".


S-o luăm pe deşte: Constituţia prevede că Preşedintele României nu poate iniţia revizuirea Constituţiei decât la propunerea Guvernului. Asta spune că în niciun caz traian băsescu nu poate fi iniţiatorul revizuirii, ci doar Guvernul. Guvernul iniţiază, Preşedintele pasează textul Parlamentului, nu îşi vâră deştele în proiectul de modificare trimis de Guvern, nu elucubrează prin text, fără să-i pese de Guvern. Nu poţi avea iniţierea iniţierii. Şi nici iniţiatorul iniţiatorului. Sau poate am lipsit eu de la lecţia de logică.

Nu mai bine scriem noi pe Constituţie "A nu se folosi împreună cu alcoolul!"?

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

!?
...
Mai bine:
--Dorel Visan, Emil Constantinescu, Gregoire Ecrivain la tirgul de carte din Piata Mica de la Sibiu, hm...
--Dragos Bucurenci in loisir pe Corso,
--Andreea Paul Vass si o cohorta de baieti cu ochi albastri la libraria Humanitas, wtf!?
--si, cel mai bine: spectacole de strada, ricsa, cimpoiesi scotieni, jonglerie cu sticle de whiskey, trapez, muzica, confeti, carti faine la discount (btw, carti cu reduceri bune la eMag, mai nou, n-au orice, dar au cite ceva), lume...

Eu unul m-am decis sa-l ignor pe mariner, macar pentru inca doua zile.

Fluieratorul spunea...

Ah, uitasem: tot din categoria WTF & hai sa ne bagam in seama, ca tot nu ne baga nimeni nicaieri, si Raluca Turcan a fost la Sibiu astazi, i-am vazut urmele pe Corso, numai baloane portocalii cu numele ei pe ele... Ce-au avut blondele portocalii cu Sibiul astazi??

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...